Slovenská hvězda Marcel Hossa je novou posilou HC Škoda Plzeň

Vynikající slovenský hokejista Marcela Hossa, který zanechal výraznou stopu v NHL a v KHL podepsal před začátkem extraligové sezóny 2015/2016 smlouvu s týmem HC Škoda Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

   „Jeho předností je tvrdá střela, výtečně bruslí. Má výborné přesilovky i oslabení. Zdobí ho dobrá defenzivní práce. Slibujeme si od něj to, že zvýší konkurenci v útoku a hlavně, že bude dávat góly. S tím máme v přípravě problémy,“ uvádí Martin Straka, generální manažer HC Škoda Plzeň.

Marcel Hossa - nejužitečnější hráč KHL a zároveň nejlepší střelec ročníku 2009/2010 se do Plzně těší. „Jednání Plzně bylo rychlé a korektní. Jejich zájem byl velký, což mě přesvědčilo. Česká extraliga je kvalitní soutěž a Plzeň má na to, aby se dostala do vyřazovacích bojů. Právě do play-off chci pomoci indiány dostat,“ uvedl Marcel Hossa.

Ve smlouvě, kterou Hossa v Plzni podepsal, existuje klauzule, že v případě zájmu některého mužstva z KHL nebo NHL může účastník třech zimních olympiád a šesti mistrovství světa z Plzně okamžitě odejít.

„Nemůžeme konkurovat platům, které bohaté týmy z těchto soutěží nabízí, ale věříme, že tu zůstane co nejdéle a bude nám pomáhat, nejlépe celou sezónu,“ přeje si Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň.

Jedná se o pátého Slováka, který se v týmu hlavního trenéra Michala Straky před začátkem této extraligové sezóny objevuje. Již v minulé sezóně hrál v Plzni nejproduktivnější hráč mužstva Ján Sýkora, v současnosti centr prvního útoku Mario Bližňák a spolehlivý obránce Branislav Kubka. Během letošní přípravy přišel do Plzně Miro Preisinger, který hrál loni v Banské Bystrici.

Právě tým HC ´05 Banská Bystrica bude první, proti kterému si Marcel Hossa v dresu s indiánem zahraje.

Zápas v Home Monitoring Aréně začíná v pondělí 31.8. v 17.30, ve stejný den ráno se bude Marcel Hossa v Plzni hlásit na prvním tréninku.


Před extraligovou sezónou tým HC Škoda Plzeň posílili útočníci Michal Poletín, Jaroslav Kracík a Miroslav Preisinger a obránce Tomáš Andrlík.


The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 9 roky

    Tady se asi opravdu musel někdo regulerně zbláznit. Před dvěma sezonami jsem jezdil na zápasy Lva Praha v KHL. Už tehdy se pan Marcel Hossa po ledě doslova ploužil. Pochybuji, že má sklon chovat se jako víno, čím starší, tím lepší. Uvidíme, co se z toho vyklube, ale já tvrdím, že tohle nebyl dobrej obchod. Ahoj Honza

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka