Subjekty poskytující sociální služby dostanou dotace

Dotace v celkové výši necelého milionu korun získají od města Plzeň čtyři subjekty poskytující sociální služby

Cílená propagace v Plzni

O poskytnutí dotace na dofinancování nákladů spojených s poskytováním sociální služby „odborné poradenství“ požádala Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy. Získá 100 tisíc korun na služby prevence sociálního vyloučení rodičů a partnerů pečujících o nezletilé děti. V posledních dvou letech je překračována kapacita počtu konzultací nad tři tisíce.

Částku ve výši 360 tisíc korun obdrží Diecézní charita Plzeň na poskytování osobní asistence při individuální dopravě osob, kterou pro město Plzeň zajišťují Plzeňské městské dopravní podniky a.s. Jednou ze složek tohoto systému je přeprava handicapovaných dětí do škol a školských zařízení, která je zajišťována od roku 1997 dvěma vozidly. Vzhledem k rozsahu postižení dětí není možné, aby děti byly přepravovány v autě samy. Asistenti jsou vybíráni z řad klientů diecézní charity, jedná se o lidi dlouhodobě nezaměstnané.

Sociálně aktivizační služby Občanského sdružení ProCit podpoří město 286 tisíci korunami. Od ledna 2014 se organizace stala registrovaným poskytovatelem sociálních služeb pro rodiny s dětmi s handicapem a s poruchou autistického spektra ve věku od 1 do 15 let. Kapacita služby je dvanáct klientů - rodin.

Poskytnutím dotace ve výši 250 tisíc korun přispěje město Hospici svatého Lazara na dovybavení specializovaného zdravotnického zařízení, kde je kladen důraz na vysokou kvalitu poskytovaných služeb, ale i hygienický komfort, bezpečnost klienta a přijatelné estetické prostředí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka