Aktivity centrum Plzeň Krašovská bude mít na starost Obytná zóna Sylván

Volnočasové služby, provoz a správu Areálu Krašovská 30 v Plzni, tedy nového volnočasového centra pro veřejnost, bude mít na starost společnost Obytná zóna Sylván.

Jarní servisní akce AUTO CB

Radní města Plzně schválili uzavření smlouvy na pronájem objektu, konkrétně čtyř budov včetně tělocvičny. V areálu vzniká Aktivity centrum Plzeň Krašovská, které od září 2017 poskytne prostory a zázemí pro volnočasové, sportovní, kulturní a vzdělávací akce pro děti, mládež i dospělé. Obytná zóna Sylván bude areál provozovat pro potřeby města a široké veřejnosti za úhradu vynaložených smluvních nákladů.

„Jedná se o bývalý školní areál. Ten byl po ukončení výuky základního školství nejprve pronajat a poté na základě smlouvy o výpůjčce předán do užívání Střední odborné škole ochrany, osob a majetku Plzeň. V květnu 2012 nám byl objekt vrácen zpět, poté jej měl ve výpůjčce DDM Talent, a to do konce října 2015. Zázemí v něm našlo poté od loňského července do letošního dubna Sdružení občanů Exodus. V současné době jsou objekty uvolněné a prázdné a připravuje se otevření Aktivity centra Plzeň,“ uvedl David Šlouf, radní pro správu městských nemovitostí. Podle jeho slov všichni další zájemci o využití areálu naráželi na problém s velikostí rozsáhlého areálu a vždy měli zájem jen o částečné využití některých prostor, proto se město rozhodlo, že samo připraví projekt na využití objektů.

„Nyní tam probíhají nutné úpravy v interiérech, a to dovýměna oken, opravy rozvodů, opravy podlah, sociálních zařízení, fasády objektů, nutné bude také vybavit interiéry. V současné době již probíhá výměna oken a je připravena projektová část úprav interiérů a v dalším období bude pokračováno s úpravou exteriérů, tedy budov i pozemků, aby mohly být užívány veřejností k volnočasovým aktivitám,“ doplnil David Šlouf. Provoz areálu není samofinancovatelný. Podpora města je v oblasti investic, oprav, údržby, jak vstupních v roce 2017 a 2018, ale i v dalších letech. Dále v oblasti úhrady nákladů na energie, provozních nákladů na revize, prohlídky, úklid, ostrahu. Obytná zóna Sylván bude zajišťovat pronájem jednotlivých prostor, ale také nabízet vlastní projekty a aktivity tak, aby naplnila záměry a cíle právě schválených smluv. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka