Belgický fotograf představuje v Plzni každodenní život svých občanů

Výstava velkoformátových černobílých fotografií s názvem „77 belgických příběhů“ nabízí od pondělí Plzeňanům pohled na každodenní život v Belgii, ve Vlámském i Valonském regionu.

Cílená propagace v Plzni

Belgičan Jim Sumkay svým fotografickým projektem nazvaným No comment dokumentuje život a lidskou společnost z jakéhokoli místa, kde se právě pohybuje, a to bez ohledu na okolnosti. Každý den už deset let bez jediné přestávky zachycuje lidi a svět. Výstavu spolu s Plzní připravilo partnerské město Liege, k vidění je ve Smetanových sadech před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje. Expozice potrvá do 17. září 2015.

„Za pomyslnou fasádou oficiálních informací a turistických průvodců se v každé zemi ukrývá běžný život, který žijí obyčejní lidé. To, co už dlouhé roky vytváří Jim Sumkay, umožňuje proniknout touto slupkou a dostat se na dřeň pravého života, tentokrát v Belgii,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa, jenž má oblast kultury ve své gesci.

Jim Sumkay se narodil v roce 1954 v Lutychu a intenzivně se fotografování věnuje deset let. Vystavoval v mnoha evropských městech, například v Berlíně, Bruselu, Košicích, Marseille, Monsu nebo Varšavě. Naposledy měli Plzeňané možnost vidět jeho snímky v podchodu mezi ulicemi Resslova a Radobyčická, známém jako Fresh Air Gallery. Série fotografií na téma ukradené a odváté polibky zkrášlila podchod v rámci festivalu Bonjour Plzeň! v loňském roce.

ilustrační foto: www.plzen.eu


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka