Nová výstava v Plzni přibližuje centrum v centru dění

Centrum v centru dění je název nové výstavy, kterou si mohou prohlédnout lidé na výstavních panelech před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje ve Smetanových sadech v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně, který výstavu připravil, se snaží občanům přiblížit, jaké principy je potřeba při revitalizaci centrální oblasti mít na paměti, aby se v ní obyvatelé i návštěvníci města cítili příjemně, rádi se sem vraceli a aby se jim zde dobře žilo. Výstava potrvá do 31. srpna. 

„V centru města najdete celou řadu krásných míst, budov či veřejných prostranství. Mimo to se zde však nachází spousta lokalit, o které je třeba pečovat důsledněji,“ řekl náměstek primátora Pavel Bosák. „Město Plzeň má zpracovaný dokument, který se týká revitalizace centrální oblasti města. Výstava, která je nyní k vidění, představuje 7 principů, které z tohoto dokumentu vycházejí a přibližuje tak hlavní body, kterými bychom se měli při revitalizaci centra města řídit,“ dodal. 

„Revitalizace jakékoliv části města je dlouhodobý proces, při kterém je vždy potřeba mít nějaké ‚noty‘, jakési zásady, kterých je dobré se držet, aby byla změna koncepční. Právě tvorba koncepčních dokumentů je jedním z hlavních úkolů Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně,“ vysvětlila jeho ředitelka Irena Vostracká. „Pro revitalizaci centrální oblasti města právě takovýto dokument náš útvar připravil a nyní ho chceme v jednoduchých bodech představit i široké veřejnosti,“ doplnila Irena Vostracká. 

A jakou oblast zahrnuje pojem plzeňské centrum? Centrum Plzně není jen historické jádro. Je to širší oblast, která plní a má plnit řadu funkcí pro dobrý chod města a zároveň být vizitkou města s nejvyšším standardem. To znamená, že bydlení v centru má být kvalitní, služby dostatečné až nadstandardní, parky a nábřeží krásné s náročnější úpravou i údržbou, veřejná prostranství příjemná a nabízející místa pro odpočinek i každodenní zastavení. To je stav zdravého centra. 

Jak docílit toho, aby se plzeňské centrum stalo místem, které tepe životem, kde jeho obyvatelé rádi tráví volný čas a kam se lidé z okolí nadšeně vracejí? Jaké konkrétní principy musí být následovány, abychom našli správné řešení? Odpovědi na tyto a další otázky přináší výstava Centrum v centru dění. 

Více informací o činnosti Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně i o dokumentu Revitalizace centrální oblasti najdete na ukr.plzen.eu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
04.08.2023 17:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka