Břeh Mže opět v květnu a červnu oživí festival Náplavka k světu

I v letošním roce bude kulturní festival Náplavka k světu. nabízet letní osvěžení na levém břehu řeky Mže na Roudné.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kromě tradičního programu, který nabídne spolupráci s regionálními kapelami i tanečními skupinami, se organizátoři projektu více zaměří na celkovou koncepci plzeňských říčních břehů v samém centru města Plzně.

Motivací jim je původní lokalita festivalu na řece Radbuze, kterou nyní považují za první fázi svých snah o oživení krajiny města v kontaktu s vodou. Je to právě úsek mezi Anglickým a Denisovým nábřežím, který již v příštích několika měsících změní definitivně svoji podobu, a to především díky snaze sdružení k světu., které toto místo skrze festival Náplavka k světu. ukázalo jako příjemnou alternativu relaxace a veřejného dění ve městě.

,,Máme velkou radost, že se naše snaha o zpřístupnění a využití říčních břehů v centru Plzně vyplatila a že město získalo stavební povolení na úsek mezi Wilsonovým mostem a Štruncovými sady. Moc se na celou realizaci těšíme. Nicméně fakt, že jsme dokázali poukázat na jeden úsek z celé Plzně, bereme jako výzvu nezahálet a pracovat stejně intenzivně i na dalších lokalitách. Nyní je pro nás prioritou náplavka u Mže, kam jsme se s festivalem rozhodli po loňském roce opět vrátit. Toto místo má velmi silný potenciál a i přes bariéru v podobě silničního průtahu Tyršovou ulicí je lokalita na Roudné pro nás daleko přístupnější a výhodnější,” komentuje koordinátorka projektu Hana Boříková.

Festival Náplavka k světu. letos slavnostně zahájí v pátek 25. května. Festival pak potrvá až do konce června, tedy soboty 30.6. Kromě zpřístupnění břehu pomocí paletových schodů a jeho úpravy k relaxaci a rozjímání, se návštěvníci festivalu můžou také těšit na drobné občerstvení u baru s příjemným posezením pod slunečníky a tradiční půjčovnu lodiček. Program letos přinese ucelené bloky, které nabídnou širokou škálu kulturních a volnočasových aktivit. Tak například středeční večery budou patřit vysokoškolákům, ale samozřejmě nejen jim. Na náplavce budeme hostit stand-up comedy a DJ’s. Čvrteční pozdní odpoledne a večer pak nabídne oblíbené tančírny pod širým nebem pod taktovkou plzeňských tanečních skupin (Afresh Dance Community, B-Original, Tanec v Plzni a Dance by Lion’s). Po náročném letním týdnu si v pátek poslechneme regionální kapely, které to umí pěkně rozjet, tak jako to umí například Electric Lady. Během soboty se na náplavce bude naopak odpočívat, cvičit jóga, degustovat, ale také poslouchat menší hudební produkce.

Zbytek týdne pak nabídne náplavka zasloužený klid k rozličným sportovním aktivitám a relaxaci uprostřed shonu pracovních povinností v centru města. Festival i letos podpoří projekt Tanec Praha nebo Žongléros, se kterými již v minulosti navázal úzkou spolupráci. Konkrétní projekty a data budou včas zveřejněny. Festival se koná díky podpoře Statutárního města Plzeň.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 12.03.2018 17:04



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka