Březnová Beseda: Festival Kolem světa, Tonya Graves, Vojta Dyk, divadlo i film

Březen je nabitý zajímavým program. Přijďte na začátku měsíce navštívit největší cestovatelský svátek – festival Kolem světa. Během tří dnů (2.–4. 3.) navštívíte třeba Patagonii, Írán, Island, Ugandu, Bolívii či Kanadu.

Cílená propagace v Plzni

Navíc se můžete těšit na ochutnávku tradičních jídel a samozřejmě nebudou chybět ani ukázky tanců – Indický chrámový tanec Bharatanatyam a tradiční sundánský tanec Kembang tanjung.

Ve středu 8. 3. to rozbalí v Malém sále zpěvačka s nezaměnitelným hlasem – Tonya Graves. O týden později (15. 3.) vystoupí ve Velkém sále charismatický Vojtěch Dyk s B-Side Bandem.

Drama předního amerického romanopisce Cormaca McCarthyho Expres na západ proslavili ve filmové podobě Tommy Lee Jones a Samuel L. Jackson. V neděli 12. března uvidíte skvěle obsazenou inscenaci (František Němec, Radek Holub) i v Měšťanské besedě.

Březnovou lahůdkou je pak koncert Lakecie Benjamin, vycházející hvězdy jazz & funky scény z New Yorku. Lakecie v České republice vystoupí vůbec poprvé, a to 25. 3. v Měšťanské besedě! 

V Kině Beseda promítáme „oba“ vítězné snímky letošních Oscarů –  La La Land (6. 3.) a opravdového vítěze, film Moonlight (27. 3.). J

Určitě nepropásněte obnovenou premiéru Amadea (5. 3.)! Mistrovský film Miloše Formana promítneme po 32 letech od premiéry v režisérském sestřihu.  Svým novým filmem Paterson (8. 3.) se pochlubí Jim Jarmusch, tvůrce legendárního Šestého smyslu M. Night Shyamalan přichází s Rozpolceným (10. 3.) a těšit se můžete i na dvě české premiéry – Bábu z ledu představí v polovině března Bohdan Sláma a 22. března si vás v Masarykovi podmaní Karel Roden.

Sál Kina Beseda se v březnu promění ve výstavní síň, v níž si můžete prohlédnout špičkovou výstavu věnovanou Vincentu van Goghovi (9. 3.), ale i v koncertní halu, kde můžete zhlédnout dokument a koncert Rolling Stones (16. 3.), parádní show Rammstein in Paris (23. 3.) či exkluzivní filmovou lahůdku The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years (23. 3.).

HUDBA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=2

6. 3. 19:00 Jakub Smolík

Koncertní program Jakuba Smolíka je sestaven z největších hitů (Ave Maria, Víš, Prý chlapi nebrečí, Až se ti jednou bude zdát, Sen kovbojů, Říkej mi táto…) a samozřejmě i nových písní z posledního alba Paleta života, které jsou doplněny o promítání klipů a fotek, scénky a vtipy. Vystoupení Jakuba Smolíka se díky tomu těší oblibě nejen pro svou romantičnost, ale také pro vtipně okomentované historky ze života a aktuálního společenského i politického dění.

8. 3. 19:30 Tonya Graves Back To Blues 2017

Tonya Graves – nezaměnitelný hlas české hudební scény, známý z několika projektů a skupin (např. Monkey Business, Liquid Harmony, New Orchestra Of Dreams a další). Na svém kontě má dvě sólová alba, I’m The Only Me a Back To Blues, za které byla nominovaná na Ceny Anděl. Je držitelkou 6 výročních cen Akademie populární hudby Anděl.

Se svým posledním albem Back To Blues se Tonya vrací k hudebním kořenům, které utvářely základy moderní populární hudby. Osobitým způsobem nazpívala 10 písní, které pro ni byly v životě důležité a na něž má své specifické vzpomínky. 

Během večera zazní skladby z již zmíněných desek, doplněné o covery dalších světových hitů. 

Koncert je k stání.

15. 3. 19:00 Vojtěch Dyk & B-Side Band Tour 2017

Bandleader Josef Buchta

Jedinečné spojení brněnského B-Side Bandu se zpěvákem, hercem a performerem Vojtěchem Dykem je momentálně jedním z nejžádanějších a nejsledovanějších projektů současné české kulturní scény. Vy si jejich show budete moci živě vychutnat v Měšťanské besedě.

Výjimečný koncert potřebuje i výjimečné prostředí. A protože koncerty Vojty Dyka a B-Side Bandu jsou vždy pořádná jízda, bude Velký sál rozdělen na dvě části a vy si tak můžete vybrat, zda si chcete jejich skvělou show vychutnat v pohodlí v sedě, anebo si koupit vstupenku na stání a celým večerem se protančit.

16. 3.  19:00 Nezmaři & Kolegium symfoniků Českého rozhlasu

Nezmaři se během společného koncertu v Měšťanské besedě ohlédnou nejen za 20 lety na profesionální scéně, ale během večera zazní i nové písně. Nezmary doprovodí i symfonici Českého rozhlasu Praha. Aranže písní Nezmarů jsou použity z jejich projektu s Jihočeskou filharmonií. 

Navíc sami „symfonici“ zahrají ukázky z nejznámějších muzikálových a filmových  melodií a určitě se máte na co těšit. Vždyť to jsou excelentní muzikanti, kteří doprovázeli řadu světových es, jako jsou Ennio Morricone či Andrea Bocelli. 

Členové sdružení: 

Ludvík Sklenář – housle

Saša Kopka – housle

Markéta Sádecká – viola

Pavel Barnáš – violoncello

Jarka Tajanovská – hoboj

20. 3. 19:00 Zpívám, tedy jsem

Při hudebních večerech tradičního cyklu, který uvádí Jiří Untermüller, uslyšíte nejkrásnější operetní melodie v podání členů souboru DJKT, mezi nimiž budou Venuše Dvořáková, Roman Krebs, Hana Spinethová a další.

Klavírní doprovod: Táňa Vaněčková / Ivana Janečková

25. 3. 19:30 Lakecia Benjamin & Soul Squad

Rodačka z New Yorku je v hudební branži momentálně jednou z nejvyhledávanějších muzikantek soulu a funku. Že je Lakecia skutečně dobrá, dokazuje i fakt, že její debutové album Retox se může pochlubit třemi nominacemi na Grammy! 

Lakecia Benjamin vystupovala na čtyřech kontinentech a podílela se na aranžích a saxofonech na albech pro Santigold, Maurice Browna, Big Band Clarka Terryho, Krystlea Warrena a Taliba Kweliho.  Je také výraznou muzikantkou a aranžérkou komediální hvězdy Craiga Robinsona a kapely Nasty Delicious. Měla tu čest hrát v Bílém domě na inauguračním plese prezidenta Baracka Obamy. Spolupracovala s významnými umělci, jako je Stevie Wonder, Alicia Keys, Macy Gray, the Roots či Anita Baker.

Lakecia se k saxofonu poprvé dostává ve 12 letech na umělecké střední škole a saxofonu zcela propadá. Proto zamíří na New York New School University studovat jazz. V tu dobu už ale hraje s renomovanými jazzovými hudebníky Clarkem Terrym a Reggiem Workmanem a objevuje se i na koncertech a turné se širokým spektrem umělců od Rashieda Aliho, přes Big Band Davida Murrayho, Vanessu Rubin až po Jamese „Blood“ Ulmera. 

Na svém debutovém albu Retox popustila uzdu svému skladatelskému a producentskému talentu a nechala je vyniknout v záři reflektorů po boku funkového saxofonu. „Toto album sklízí ovoce za roky skládání, stejně jako vystavuje na odiv mou hru na saxofon a aranže na trubku,“ říká o své prvotině Lakecia. 

V Měšťanské besedě Lakecia vystoupí po boku výtečných vokalistů z řad etablovaných i nově objevených talentů. „Nazývám svou kapelu SoulSquad, protože už jako dítě jsem vždycky toužila hrát tak, jako bych byla v armádě funky muzikantů,“ dodává na vysvětlenou Lakecia.

27. 3. 15:00 Tři v trávě

Tři v trávě Bluegrass Band Beroun - Vznik tohoto seskupení se datuje do roku 2008, kdy se po několika příležitostných hraních ustálilo složení bandu. Tři v trávě se skládá ze čtyř členů s občasnými hosty (někdy je jich i víc, ale o to bývá větší překvapení ... ve třech je ovšem ještě nikdo neslyšel)

Kytara - Michal "Mike" Zelinka

Banjo - Jiří "Klábr" Kreisinger

Kontrabas - Michal Lavička

Mandolína - Saša "Lexa" Lenický

Pořádá Rada seniorů Plzeňského kraje

28. 3. 19:00 Ivo Jahelka & Miroslav Paleček

V první polovině koncertu se představí Miroslav Paleček  - polovička známé dvojice Paleček & Janík, která patří k legendám českého folku. V originální interpretaci zazpívá nejen oblíbené „JEŽKÁRNY“, tj. písně V+W+J, ale i řadu svých osobitých autorských skladeb. Jeho písničkám nikdy nechybí melodičnost, nevtíravost a nadhled. V druhé části pořadu pobaví diváky Ivo Jahelka, známý jako „zpívající právník“, svými zhudebněnými soudničkami, baladami ze života a perličkami přímo ze soudních síní.

29. 3. 19:00 The Backwards - Beatles Revival (SK)

Hudebně - vizuální show BEATLES LEGENDS

Kapela vystoupí v hudebně - vizuální show BEATLES LEGENDS, která mapuje celé období tvorby legendárních Beatles - čtyři kostýmové převleky ve dvou a půl hodinové show.

Složení kapely: 

Dalibor Štroncer (John Lennon)

Miroslav Džunko (Paul McCartney)

František Suchanský (George Harrison)

Daniel Škorvaga (Ringo Starr)

DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=3

9. 3.  19:30 Halina Pawlowská: Manuál zralé ženy

Zralost je báječná!  Můžete si gratulovat, že jste se dožili už pěkného počtu let, a pokud jste to i přesto nezabalili a chcete vědět, jak zvládnout své šikanující děti, nezadržitelně se zvětšující tělo, jak znovu najít lásku a hlavně jak se smát všemu blbému, přijďte na zábavnou dvouhodinovku Haliny Pawlowské.

12. 3. 19:00 Expres na západ 

V hlavní roli F. Němec a R. Holub

Divadlo Ungelt

Strhující psychologické drama. Kultovní dílo amerického autora, mj. laureáta Pulitzerovy ceny, jehož dva romány byly úspěšně zfilmovány. Film Tahle země není pro starý, byl oceněn čtyřmi Oskary. Nevšední setkání dvou diametrálně odlišných lidí v zašlém newyorském bytě - univerzitního profesora a bývalého trestance. Vzácné herecké příležitosti pro Františka Němce a Radka Holuba. 

Režie: Petr Slavík

19. 3.   19:00 Caveman

21. 3. 19:00 Caveman

Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví. 

26. 3. 19:00 Římské noci 

Simona Stašová a Oldřich Vízner

Agentura Harlekýn

Dojemný životní příběh dvou slavných lidí. Simona Stašová a Oldřich Vízner v hlavních rolích příběhu italské herečky Anny Magnani a amerického dramatika Tennessee Williamse o jejich přátelství, láskách, radostech, vrcholech i pádech. Hra plná emocí a vášní, smíchu i pláče a velkých zvratů.

autor:  Franco D´Alessandro

hrají:   Simona Stašová, Odřich Vízner  

30. 3. 19:00 Baronky 

 V hlavní roli E. Holubová a Z. Bydžovská

Divadlo Kalich

Filmový i divadelní autor a režisér Michael Mackenzie ve své napínavé hře uhrančivě stopuje nenápadné, dojímavé, a přece kruté jednání baronky k oddané a zanedbané služce. Baronka svou zdánlivou dobrotou zastírá vlastní pocity nenaplněnosti, prázdného života a neustálého ponižování ze strany záletného barona.

Tento skutečný herecký koncert Evy Holubové a Zuzany Bydžovské skrývá mnohá překvapení i fascinující zvraty.

Baronky jsou úpravou hry Baronka a služka, v níž obě herečky již zazářily dříve. Autorem úpravy, režisérem a scénografem je jeden z našich nejvýraznějších divadelníků současnosti Šimon Caban. Jeho zásluhou se do textu dostala hravost, jisté odlehčení i humor.

Diváckou atraktivitu Baronek zvyšuje Cabanova výpravná scéna a nádherné kostýmy Simony Rybákové.

Hrají: Eva Holubová a Zuzana Bydžovská 

Autor: Michael Mackenzie

Režie: Šimon Caban

Délka představení: 70 min. (představení je bez přestávky)

OSTATNÍ ŽÁNRY

17. 3. 18:00 Taneční večer

K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).

Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP. 

VSTUP ZDARMA

CESTOVÁNÍ S BESEDOU

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?genre=96&theme=13

2. 3. – 4. 3. 2017  Cestovatelský festival KOLEM SVĚTA 

Cestovatelé, fotografové a filmaři na festivalu představí své nejzajímavější cestovatelské zážitky ze svých expedic formou komentovaných projekcí a přednášek. Přijďte navštívit největší cestovatelský svátek - festival KOLEM SVĚTA. Nedílnou součástí festivalu opět bude doprovodný program v předsálí, kde se bude podávat tradiční jídlo a nápoje, návštěvníci si budou moci zakoupit tradiční asijské výrobky nebo přispět na dobrou věc.

2. 3.     19:00    KOLEM SVĚTA - nejkrásnější místa naší planety

Přednáší Karel Wolf

Cestovatel a fotograf Karel Wolf představí v novém formátu své diashow nejzajímavější místa, která navštívil za posledních 15 let na všech kontinentech. Afrika, Asie, Jižní Amerika, Nový Zéland, Reunion, Island, Norsko. Sopky, solná pole, amazonská džungle, stromové chýše, sopky na dosah a další místa, která stojí za to navštívit. Nechte se inspirovat dvouhodinovým motivačním pořadem s kvalitními fotografiemi a atraktivními leteckými záběry z dronu. 

14. 3.    19:00    Nový Zéland 

přednáší Jaroslav Bouzek

Přednáška z cyklu Cestování s Besedou

Nový Zéland je jednou z nejoblíbenějších destinací studentů z celého světa pro své přátelské pracovní prostředí a fantastické možnosti cestování. Je ale také zemí s bohatou historií, obrovským kulturním dědictvím a zejména s nádhernou přírodou. Pojďme se společně podívat na některá tradiční a nejnavštěvovanější místa Nového Zélandu, ale také na méně navštěvovaná a ne úplně známá. Je atraktivnější Severní nebo Jižní ostrov?? I na tuto otázku se pokusí odpovědět Jaroslav Bouzek. 

28. 3. 19:00  Norsko od A do Z 

  přednáší Tomáš Hájek

Norsko, podle mnohých nejkrásnější země na světě nabízí při dlouhé cestě od jihu k severu neskutečné množství krásných přírodních scenerií, romantických vesniček a všudypřítomných chat s travnatými střechami. Uvidíte fotografie malebných fjordů, zelených údolí s atraktivními vodopády, národní parky s rozlehlými ledovci, jezery a divokými řekami. Nezapomeneme ani na daleký sever - za polárním kruhem se za polárního dne pyšní souostroví Lofoty přívlastkem exotika na severu. Podíváme se i na arktické ostrovy Špicberky.

pořadatel Periscope Skandinávie s.r.o.

AKCE PRO DĚTI http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=5

4. 3. 2017 14:30 Veselá pouť 

Nová loutková revue loutkoherecké skupiny Loudadlo. 

Loutkoherce ze skupiny Loudadlo, které můžete znát z předchozí revue Na kouzelném paloučku, spolupracují s Českou televizí na pořadech pro děti, jako jsou Hřiště 7, Studio kamarád a další.

Děti tentokrát společně s Jůheláky, Mufem a dalšími vyrazí na pouť, kde potkají nevrlého medvěda pandu, strašidla, kterých se nikdo nebojí, či fakíra s hady. 

Děti se mohou těšit na písničky, pohádky a soutěže a jistě se jim budou líbit loutky v nadživotních velikostech. 

Vhodné pro děti 2+


5. 3. 14:30 a 16:00 Kocour Modroočko (Divadlo Červený kohout)

Příběh kocourka, který se na své cestě k dospělosti potkává nejen s dalšími kocourky a kočičkami, ale i s jinými zvířátky, z nichž každé představuje jiný lidský charakter. A k pohádce pochopitelně neodmyslitelně patří i písně Marka Ebena.

 Vhodné pro děti 3+

12. 3. 14:30 a 16:00 O chytré kmotře lišce (Divadlo Andromeda)

Kmotra Liška svou chytrostí a sympatickou lstivostí napálí lidi, kteří si myslí, že jsou pány tvorstva. Situace řeší s důvtipem, humorem a trochou zlomyslnosti. Dokáže ale také pochopit, kdy její taškařice přesáhnou únosnou míru a své chyby napravit. Děti čeká spousta veselých zápletek, které samozřejmě dobře dopadnou. 

Vhodné pro děti od 3+

18. 3. 14:30 Hravá sobota: Jak se staví Perníková chaloupka

Jistě znáte pohádku o Perníkové chaloupce. Ale dovedete si přestavit, kolik práce dá takovou chaloupku postavit? To není vůbec jednoduché. Nejdřív musíme společně zjistit, jak se asi ten perník vlastně vaří. Nebo smaží? Nebo peče? Tak, jestli nám s tím chcete pomoct, přijďte tuto sobotu do Měšťanské besedy! Když se nám dílo podaří, můžeme si nakonec pohádku společně zahrát.

 Vhodné pro děti od 2+

19. 3. 14:30 a 16:00 Jak princezna chtěla čarovat (Divadlo Dráček)

O tom jak dopadlo velké královské čarování.

Vhodné pro děti od 3+

26. 3. 14:30 a 16:00 STOP pohádky (Divadýlko Kuba)

Může si divák stvořit svého hrdinu? Může ho vybavit vlastnostmi, dovednostmi, užitečnými předměty a pomocníky? Může mu vybrat cestu, čin, může za něj vyřešit důležité rozhodnutí? V tomto představení ano. Zároveň ale takový divák zčásti přejímá odpovědnost za to, jak příběh pokračuje a skončí. Jako v každé pohádce, něco je na rozhodnutí hrdiny, něco rozhodne náhoda. Ne každá takto vytvořená pohádka musí mít šťastný konec. O to zajímavější je pak situace po skončení příběhu. 

Vhodné pro děti 3+

KINO BESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=6

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

1. 3. 2017 19:15  Zakladatel

USA/ 2016, 115 minut

REŽIE: John Lee Hancock HRAJÍ: Michael Keaton, Laura Dern, Linda Cardellini, Nick Offerman, Patrick Wilson

Skutečný příběh muže, který byl ztělesněním amerického snu a vybudoval nejznámější síť rychlého občerstvení na světě. V roce 1954 dostal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na 6 mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci  s hamburgery v jižní Kalifornii. Toto neobvykle velké množství ho okamžitě zaujalo a rozhodl se, že dodávku vyřídí osobně. Od tohoto momentu se začala psát historie obrovského impéria McDonald, do kterého dnes patří neuvěřitelných 35.000 poboček po celém světě.

2. 3. 2017 19:15  T2 Trainspotting

USA/ 2017; 109 min 

REŽIE: Danny Boyle HRAJÍ: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle

Na počátku byla příležitost...a pak přišla zrada.

Uplynulo dvacet let.

Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém.

Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem.

Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli.

5. 3. 2017 17:00  Amadeus

USA/ 1984; 180 min 

REŽIE: Miloš Forman HRAJÍ: F. Murray Abraham, Tom Hulce, Elizabeth Berridge, Simon Callow, Roy Dotrice ad.

Nestárnoucí dílo režiséra Miloše Formana oceněné 8 Oscary a 4 Zlatými Glóby můžete opět vidět na velkém plátně Kina Beseda v režisérském sestřihu. Prožijte znovu příběh geniálního skladatele Wolfganga Amadea Mozarta a jeho úhlavního soka Antonia Salieriho.

Píše se rok 1781 a Antonio Salieri (Abraham) působí jako dvorní skladatel císaře Josefa II (Jeffrey

Jones). Když ke dvoru přijede Mozart (Tom Hulce), Salieri si s hrůzou uvědomí, že božské hudební

nadání, které si přál mít on sám, dostal do vínku tento obscénní a rozpustilý vtipálek. Salieri

dohnán žárlivostí k zuřivosti organizuje intriky s cílem zničit Mozarta, k čemuž je ochoten použít

všechny dostupné prostředky. Možná i vraždu. Podařilo se Salierimu umlčet jednoho z největších

géniů světové hudby?

 6. 3. 2017 19:15  La La Land 

Cyklus: Best of 2016

USA/ 2016, 127 minut

REŽIE: Damien Chazelle HRAJÍ: Ryan Gosling, Emma Stone, J. K. Simmons, John Legend

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu v hlavních rolích s R. Goslingem a E. Stone líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. Komediální muzikál pod režijním vedením oscarového D. Chazelleo (Whiplash) získal letos rekordních 7 zlatých glóbů. 

Film La La Land získal 6 Oscarů (herečka v hlavní roli, režie, kamera, hudba, píseň, výprava).

8. 3. 2017 17:00  Jackie

ZEMĚ/ ROK: USA/ 2016, 99 min

REŽIE: Pablo Larraín

HRAJÍ: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig a další...

Když je JFK zvolen prezidentem USA, stává se Jackie Kennedy (Natalie Portman) jednou z nejmladších prvních dam v historii. Pro její vřelost, eleganci a vybraný vkus ji brzy obdivují miliony lidí po celém světě. Pak přichází okamžik, který všechno změní. Jackie se vyrovnává s osobní ztrátou, jako milovaná matka a první dáma však musí zůstat oporou dětem i celému národu. Filmový portrét jedné z nejikoničtějších žen 20. století je příběhem hrdosti, lásky a noblesy, fascinujícím nahlédnutím do zákulisí Bílého domu i zachycením dnů, které změnily běh dějin.

8. 3. 2017 19:15  Paterson

ZEMĚ / ROK: USA, Německo, Francie / 2016, 118 min

REŽIE: Jim Jarmusch

HRAJÍ: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Kara Hayward, Sterling Jerins, Luis Da Silva Jr.

Paterson (Adam Driver) je řidič autobusu ve stejnojmenném městečku Paterson. Každý Patersonův den je zdánlivě stejný jako ten předešlý: projíždí trasou své linky, pozoruje město ubíhající před čelním sklem a poslouchá úryvky rozhovorů. Píše básně do notýsku, jde na procházku se psem, zastaví se v baru vždy jen na jedno pivo a přichází domů za svou ženou Laurou (Golshifteh Farahani). Život Laury je pravým opakem - vše v něm se neustále mění a každý den přináší nové sny a nápady. Paterson a Laura se vzájemně milují a podporují: on jí pomáhá realizovat nejnovější plány, ona obdivuje jeho básnické nadání. Příběh vítězství a porážek všedního dne a krásy, která se skrývá i v těch nejmenších detailech.

9. 3. 2017  17:00  Božská Florence

VB/ 2016, 110 minut

REŽIE: Stephen Frears

HRAJÍ: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg a další

Hříšně bohatá Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) se v roce 1944 sluní na vrcholu newyorské společnosti. Se svým manželem a manažerem v jedné osobě, St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant), velkorysým patronem klasické hudby, oblažují městskou smetánku výběrem slavných operních árií v podání samotné božské Florence.

Jediným nedostatkem jejích vystoupení je skutečnost, že Florence nejenže nedokáže udržet při zpěvu melodii, ale její hudební nadání a hlas jsou prostě příšerné. Takovouto drobnost ovšem dokáže dobrý milující manžel vyřešit. Bayfield udržuje svou Florence v přesvědčení, že její zpěv je přímo nadpozemsky krásný. A tak Florence vždy zpívá pro pečlivě vybrané a dobře zaplacené publikum či velmi loajální přátele.

Povzbuzena svými úspěchy, Florence se rozhodne splnit si celoživotní sen: vystupovat v Carnegie Hall. Ve své neskonalé štědrosti rozdá na svůj chystaný koncert tisíce vstupenek veteránům vracejícím se z války. Bayfield, který ji láskyplně chrání před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí nejtěžší výzvě svého života…

Zvýhodněné vstupné pro seniory za 69 Kč!

9. 3. 2017 19:15                   Vincent van Gogh

Divákům představujeme nový brilantní film o jednom ze světově nejzajímavějších a nejoblíbenějších umělců. Snímek byl natočen ve spolupráci s odborníky z van Goghova Musea, u příležitosti oslav 125. výročí Van Goghovi smrti. Návštěvníci uvidí legendární mistrovská díla na velké obrazovce ve vysokém rozlišení. Speciálně pozvaní hosté, včetně renomovaných světových kurátorů a historiků umění, nabízí své výklady a vysvětlení jeho práce. Exkluzivní nový výzkum odhalil neuvěřitelné nedávné objevy. Přijďte okusit zážitek z kina, jako žádný jiný.

Uváděno v anglickém originále s doprovodnými českými titulky.

10. 3. 2017 18:00  Rozpolcený

USA/ 2017, 116 minut

REŽIE: M. Night Shyamalan

HRAJÍ: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley, Kim Director

V Kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvílí se má objevit čtyřiadvacátá. Režisér děsivých filmů s šokujícími pointami M. Night Shyamalan přidává další klenot do sbírky privátní hrůzy, vedle Šestého smyslu, Vyvoleného nebo Vesnice. Rozpolcený je koncertem jednoho herce, Jamese McAvoye, kterému se podařilo vytvořit jedno z nejděsivějších monster, jaká se kdy objevila na filmovém plátně.

Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl domů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel. Z rozhovoru s ním ale rozhodně nejsou o nic moudřejší, protože Kevin je evidentní magor. O nic lépe na tom nejsou ani jeho matka nebo malý Hedwig, kteří za nimi do podzemí chodí. Nenechte ale splést, přelidněno tu rozhodně není, všichni tito další věznitelé jsou jen produktem Kevinovy poruchy osobnosti. Pomoci se mu sice snaží psycholožka (Betty Buckley), ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, Casey (Anya Taylor – Joy), která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolný a vynalézavý druh se silně vyvinutým instinktem k přežití. Bude ho potřebovat. Kevinova čtyřiadvacátá osobnost se má každým dnem probudit a vše nasvědčuje tomu, že to rozhodně nebude kladný hrdina.

11. 3. 2017 14:30  Lichožrouti  CZ, 2016, 83 min REŽIE: Galina Miklínová PRODUCENT: Jiří Trojan HRAJÍ: Hihlík - Kryštof Hádek; Tulamor – Jan Maxian; Ramses – David Novotný; Padre – Ondřej Trojan; Kudla Dederon – Marek Taclík ; Žiletka – Tatiana Vilhelmová; Profesor – Josef Somr; Dědeček – Stanislav Zindulka; Vasil – Matěj Ruppert

LICHOŽROUTI jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Rodinný animovaný dobrodružný film podle slavných knížek o zlodějích ponožek. Cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč 

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně předprodeje vstupenek vedle Informačního centra města Plzně a Měšťanské besedy. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.

13. 3. 2017 17:00  Bába z ledu 

CZ/ 2016, 106 minut

REŽIE: Bohdan Sláma

HRAJÍ: Hana - Zuzana Kronerová, Broňa - Pavel Nový, Ivánek - Daniel Vízek, Ivan - Václav Neužil, Kateřina - Tatiana Vilhelmová

Po setkání s otužilcem Broňou (Pavel Nový) začíná ovdovělá Hana (Zuzana Kronerová) pozvolna měnit svůj stereotypní život, který se doposud točil výhradně kolem jejích synů (Marek Daniel, Václav Neužil), snach (Petra Špalková, Tatiana Vilhelmová) a vnoučat. Zatímco šedesátnice Hana prožívá love story, tradiční víkendové obědy v rodinné vile ztrácejí na idyličnosti a postupně vyplouvá na povrch, že každý z hrdinů má nějaké tajemství. Haniným nečekaným spojencem se stává vnuk Ivánek, který si zamiloval nejen svérázného Broňu, ale i jeho slepici Adélu a otužileckou komunitu na břehu Vltavy. Příběh rozkrývající nelehké vztahy mezi třemi generacemi přináší naději, že život lze vzít do vlastních rukou v jakémkoli věku.

13. 3. 2017 19:15  Mlčení 

 Cyklus: Best of 2016

Mexico/ Tchaj-wan/ USA 2016, 161 minut

REŽIE: Martin Scorsese HRAJÍ: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Ciarán Hinds

Dlouho očekávaný historický velkofilm oscarového režiséra Martina Scorseseho (Skrytá identita, Vlk z Wall Street) vypráví o brutálním pronásledování křesťanů v Japonsku v 17. století. Dva mladí mniši se vydají hledat svého zmizelého učitele v zemi, kde je jejich víra postavená mimo zákon a jejich přítomnost zakázaná. 

15. 3. 2017  19:15  I dva jsou rodina  

Francie / Velká Británie, 2016, 118 min

Režie: Hugo Gélin

Hrají: Omar Sy, Clémence Poésy, Antoine Bertrand, Gloria Colston

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného, než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se před jejich dveřmi zničehonic objeví Kristin….

16. 3. 2017  18:00  Olé, olé, olé! Rolling Stones 2016

Pouze v jeden jediný večer Vám přinášíme dvojprogram s kapelou Rolling Stones.

ROLLING STONES - OLÉ OLÉ OLÉ! (105 minut) Unikátní dokument z loňského turné legendární kapely ROLLING STONES napříč Jižní Amerikou. Navštívíme členy kapely v jejich hotelových pokojích, odhalíme jejich rituály před vystoupením, nahlédneme do jejich šaten, kde zazpívají jenom pro nás. Budeme sledovat jejich okouzlení atmosférou tohoto kontinentu a specifickými jihoamerickými fanoušky.

ROLLING STONES - HAVANA MOON (107) minut Hráli už všude. S výjimkou jediného místa. Havana Cuba. Záznam koncertu nejslavnější kapely světa ROLLING STONES. Koncertu, který zbořil všechny dosavadní rekordy. Koncertu, který byl vyvrcholením jejich jihoamerického turné.  Oba filmy budou uvedeny v jeden večer a jsou odděleny přestávkou. 

17. 3. 2017 18:00  Toni Erdmann ZEMĚ / ROK: GER/ 2016, 163 min REŽIE: Maren Ade HRAJÍ: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn

Komediální senzace z festivalu v Cannes o vztahu výstředního otce a ambiciózní dcery, která ohromuje kritiku i diváky.

Život učitele Winfrieda Conradiho uplývá v naprosté rutině, kterou mohutný muž jen občas naruší svou pubertální vášní – drobným žertovným převlekem. Poté, co mu zemře jediný věrný druh, slepý pes, se Winfried rozhodne investovat veškerou pozornost do své dcery Ines, která vše podřídila kariéře. Po neúspěšném pokusu o kontakt mění Winfried strategii. Čeho nemůže dosáhnout jako neúspěšný otec, toho může docílit jeho neforemné alter-ego, německý ambasador a životní kouč Toni Erdmann.

18. 3. 2017 14:30  Anděl Páně  CZ/ 2016, 90 min REŽIE: Jiří Strach HRAJÍ: Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Vica Kerekes, Anna Čtvrtníčková, Jiří Bartoška, Bolek Polívka, Vojtěch Dyk, Pavel Liška, Stanislav Majer, Marek Taclík, Marian Labuda, Jiřina Bohdalová, Josef Abrhám, Matěj Hádek, Veronika Žilková, Martin Huba, Petr Čtvrtníček, Gabriela Osvaldová, Klára Issová, Michal Horáček, Lucie Bílá a mnoho dalších andělů….

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná.

Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských“ zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. 

Pohádka Anděl Páně vznikla před deseti lety a brzy se stala pohádkovou klasikou. Patří k divácky nejúspěšnějším televizním titulům, je každoročně ozdobou vánočního programu s vysokou sledovaností.

Cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč 

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně předprodeje vstupenek vedle Informačního centra města Plzně a Měšťanské besedy. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.

20. 3. 201719:15 Noční zvířata

Cyklus: Best of 2016 USA/ 2016, 115 minut

REŽIE: Tom Ford HRAJÍ: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher

Noci Nočních zvířat, tedy chronických nespavců, bývají osamělé, temné a nekonečně dlouhé. Tom Ford o jednom exempláři tohoto druhu natočil výjimečný film, který je šokující, krutý a velmi intenzívní. Zkoumá onu tenkou a neviditelnou hranici, jež vede mezi láskou a nenávistí, po které občas přecházíme všichni, a dělá to tak, až z toho mrazí v zádech. Velmi zdatně mu přitom sekunduje skvělé herecké obsazení v čele s Amy Adams a Jakem Gyllenhaalem.

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující…

Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá.

Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila.

Vícevrstevnatý příběh má podle Toma Forda velkou výhodu v tom, že může úspěšně spojovat nespojitelné žánry. „Sledujete intimní drama o rozpadu jednoho vztahu a zároveň silný akční thriller. A nádherně to funguje,“ říká režisér.

22. 3. 2017  19:15  Masaryk

CZ, SK/ 2016, 106 minut

REŽIE: Julius Ševčík HRAJÍ: Karel Roden, Oldřich Kaiser, Arly Jover, Hanns Zischler, Eva Herzigová, Jiří Vyorálek,

Prožil život bohéma, miloval ženy, hudbu, velká gesta. V jeho srdci bojovala nespoutanost extravagantního umělce s povinností a morálkou úředníka, diplomata. Velkou část života procestoval, ale nikdy nezapomněl na zemi, z níž pocházel, na republiku, kterou založil jeho otec Tomáš Garrigue.

Smrt Jana Masaryka je dodnes zahalena tajemstvím. Mnohá tajemství se však skrývají i v jeho životě!

Dramatický příběh, věnovaný osudům velvyslance a pozdějšího československého ministra zahraničí, Jana Masaryka, se vrací do doby těsně před druhou světovou válkou. Ve třicátých letech vrcholí Masarykova diplomatická kariéra, kterou tráví převážně ve Velké Británii, kde se snaží dostat světové mocnosti na stranu Československa.

Muž, oceňovaný jako brilantní řečník, zábavný společník a milovník života, má však i svou temnou stránku. Masaryk hledá únik před svým jménem, před odpovědností i před sebou samým v hýřivém životě, alkoholu a drogách, ale také v neustálém sebetrýznění. Tehdejší velvyslanec v Londýně se najednou ztrácí z veřejného života. Přerušuje kontakt s politickými kolegy i s přáteli. Na několik měsíců mizí, kamsi do Ameriky... 

Na pozadí historických událostí se odehrává napínavý životní příběh okouzlujícího, ale nevyrovnaného, sebedestruktivního muže a jeho marného boje o budoucnost vlastní země.

Historické drama Masaryk natočil podle scénáře Alexe Königsmarka a Petra Kolečka režisér Julius Ševčík (Normal, Restart). Titulní postavu Masaryka bravurně ztvárnil démonický herec mnoha velkých rolí, Karel Roden (Fotograf, Habermannův mlýn).

23. 3. 2017  17:00  The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years 

Kino Beseda Vám přináší příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt oscarového režiséra Rona Howarda autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivně rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry.

Zvýhodněné vstupné pro seniory za 69 Kč!

23. 3. 2017  19:15  Rammstein: In Paris

ZEMĚ/ROK: Francie/ 2012, 98 min 

REŽIE: Jonas Akerlund

Zachytit ve filmu koncertní show kapely Rammstein je téměř nemožné. Slavní metalisti z Německa posouvají vizuální laťku s každým dalším unikátním vystoupením výš a výš. Renomovaný švédský režisér Jonas Akerlund se o to pokusil a na kameru zachytil pařížský koncert z března roku 2012. Halu Bercy tehdy zaplnily tisíce fanoušků, jež se staly svědky neopakovatelné podívané. Koncertní film Rammstein: Paris je hostinou pro smysly, je to temná spektakulární pohádka a benzinem načichlá show, jejímž podtitulem by mohlo být ‚nezkoušejte to doma'.

Odvážnou podívanou slibuje už filmografie Jonase Akerlunda, významného autora hudebních videoklipů. Proslavil se v roce 1997 ostrým videoklipem ke skladbě „Smack My Bitch Up" kapely Prodigy. Mezi další jeho diskutovaná díla patří kontroverzní pornografický klip k písni „Pussy" Rammsteinů nebo videoklip k singlu „Telephone" Lady Gaga. Za videoklip k Madonnině písni „Ray of Light" získal v 90. letech cenu Grammy.

24. 3. 2017  18:00  Lék na život

USA, Německo/ 2017, 146 minut

REŽIE:  Gore Verbinski HRAJÍ: Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth, Adrian Schiller

Jste připraven, pane Lockharte? Tak začínáme …

Jak už to tak často bývá, dramatické události začínají většinou velmi nenápadně. Mladý a ambiciózní manažer Lockhart (Dane DeHaan) dostane od nadřízených jednoduchý úkol. Přivézt ze sanatoria pana Pembrokea, nepostradatelnou hlavu jejich společnosti. Léčebna, kam se před časem uchýlil a podle posledního odeslaného dopisu se z ní ani nechce jen tak rychle vrátit, se nachází v zastrčeném koutě švýcarských Alp. Její personál zde poskytuje životem a prací vyčerpaným boháčům speciální očistnou léčbu. Ale nabízené zázračné procedury možná nejsou tak úplně běžné a pobyt zde až tak úplně dobrovolný… 

Režisér Gore Verbinski se po Pirátech z Karibiku vrací k žánru, v kterém před téměř patnácti roky zazářil v dnes již kultovním hororu Kruh. A opět dokázal díky své obrazotvornosti a filmařskému umění vybudovat tajemnou a napínavou atmosféru, v níž se lidská mysl ohýbá a ztrácí schopnost rozeznat realitu a sen. Lék na život je díky tomu filmovou událostí přesahují žánrové škatulky.

27. 3. 2017  19:15  Moonlight 

Cyklus: Best of 2016

USA/ 2016, 111 minut

REŽIE:  Barry Jenkins HRAJÍ: Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson, Alex R. Hibbert, Janelle Monáe, Naomie Harris

Nadčasový příběh dospívání a hledání sebe sama je zasazený do drsných kulis okrajových čtvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje místo v prostředí, ve kterém často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět se plní láskou, bolestí i touhou. Moonlight zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy. Nekonvenční způsob vyprávění, vynalézavá vizuální složka i mimořádné herecké výkony vynesly snímku Zlatý glóbus za nejlepší film.

Moonlight získal 3 Oscary (nejlepší film, herec ve vedlejší roli, adaptovaný scénář).

29. 3. 2017 19:15  Nechte zpívat Mišíka

CZ/ 2017, 116 minut

REŽIE:  Jitka Němcová HRAJÍ: Vladimír Mišík, Adam Mišík, Bára Mišíková, Maťo Mišík, Radim Hladík, Jiří Kozel, Pavel Fořt, Vladimír Kulhánek, Stanislav Kubeš, Jan Hrubý, Olin Nejezchleba, Pavel Skála, další muzikanti, kamarádi a doktoři

Režisérka Jitka Němcová představuje ve svém celovečerním dokumentu životní příběh Vladimíra Mišíka, vynikajícího muzikanta, člověka, který si vždycky stál za svým a nenechal se zkorumpovat ani mocí a metály, ani komercí. 

Vladimír Mišík patří k zásadním osobnostem české populární hudby. Svou tvorbou ovlivnil celou generaci umělců z hudebního, výtvarného i literárního světa. Je spoluzakladatelem (s kytaristou Radimem Hladíkem) kapely Blue Effect a přes čtyřicet let hraje s kapelou Etc. Filmový příběh Vladimíra Mišíka je složen z mozaiky jeho vzpomínání, písní, dobových i osobních archivů, z rozhovorů s  kolegy, blízkými přáteli a rodinou. Střídání fiktivního prostoru na „Mišíkově planetce“ s realitou na planetě Zemi vnáší do filmu rytmus, vtip, hravost a vřelou lidskost.

Součástí Vladimírova osudu je i téma nepoznaného otce, amerického vojáka, po němž zbyly jen matčiny vzpomínky a dvě fotografie. Snaha dozvědět se o něm něco bližšího dlouho nevedla k žádným výsledkům, ale Vladimírův syn Adam za pomoci českých i amerických historiků pátrání po rodinných kořenech nevzdal…

30. 3. 2017  19:15  Impresionisté

Odhalte příběh umění největších revolucionářů. Monet, Ceazanne, Degas, Renoir a Degas: jedni ze světově nejpopulárnějších umělců. Ale kdo byli opravdu? Proč a jak přesně malovali? Chcete-li znát odpověď na tyto otázky, tento jedinečný film Vám zprostředkuje bezkonkurenční přístup k nové velké výstavě se zaměřením na muže, kterým je přisuzován vynález impresionismu z pohledu pařížského sběratele umění Paul Durand-Ruel. Tato netrpělivě očekávaná mezinárodní výstava je možná nejkomplexnějším průzkumem impresionistů v historii. Bylo to odvážné rozhodnutí Durand-Ruela vystavovat impresionisty v New Yorku v roce 1886. Zaplnil mnohé velké americké galerie mistrovskými díly a také díky němu se zachoval impresionismus naživu v době, kdy se setkal s nelibostí veřejnosti. Tento energický a výmluvný film bude vyprávět svůj nevšední příběh.

Uváděno v anglickém originále s doprovodnými českými titulky.

31. 3. 2017 18:00  Jeden německý život

Rakousko/Německo, 2016, 113 min

REŽIE:  Christian Krönes, Olaf Muller, Roland Schrotthofer, Florian Weigensamer HRAJÍ: Brunhilde Pomsel

Německy s českými titulky

Ačkoli se Brunhilde Pomsel vždy popisovala jen jako vedlejší postava, zcela bez zájmu o politiku, přesto se dostala blíže než kdokoliv jiný k jednomu z nejhorších zločinců ve světových dějinách. Pracovala jako sekretářka nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse. Svou zpověď před kamerou natočila ve věku 105 let . 

V dnešní době, mnoho lidí předpokládá, že nebezpečí války a fašismu jsou již dávno překonána. Brunhildě Pomsel je jasné, že to tak není. “Jeden německý život" nutí diváky zeptat se sebe samých, co by udělali a zda by obětovali případné morální zásady, pro rozvoj vlastní kariéry. Její mimořádná biografie a jedinečná osobní cesta do minulosti vzbuzují znepokojující a nadčasové otázky: Už jsme se posunuli, nebo máme stále nejasnosti o naší vlastní morálce a lidskosti, a co je důležitější: Kde si stojím já ohledně těchto principů?

V pondělí 30. 1. 2017 světové agentury oznámily, že Brunhilde Pomsel zemřela ve věku 106 let ve svém bytě v Mnichově.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka