Červencová Beseda: Chantal Poullain, André Rieu, divadlo i filmy

V úterý 18. července vystoupí na zahradě Měšťanské besedy populární herečka a zpěvačka Chantal Poullain s jazzově laděnou kapelou pod vedením Štěpána Markoviče. Chantal zazpívá jednak svoje vlastní písně, ale také tradiční francouzské šansony.

Cílená propagace v Plzni

André Rieu slaví 30 let se svým Johann Strauss Orchestra a jeho příznivci mohou být u toho. V Kině Beseda lze hned ve dvou dnech (22. 7. a 23. 7.) shlédnout přenos koncertu k tomuto úžasnému jubileu. Hudebník proslul po celém světě jako král waltzu a je bezpochyby jedním z nejpopulárnějších umělců vůbec.

Celkový program naleznete na  www.mestanska-beseda.cz

HUDBA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=2

Koncerty se konají na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvají do interiéru.

12. 7. 19:30 Jazz & Swing Night pro dětský úsměv
  7. ročník benefičního koncertu
Benefiční koncert zpěváka Petra Beneše a jeho kapely Jeepers Creepers, jehož cílem je udělat radost dětem z Dětského domova v Trnové.

Kromě Petra Beneše se představí muzikanti Vašek Greif, Dan Eberle, Michal Cába, zpěvačka s krásným hlasem Katka Martínková a Přelet MS. Zazní písně Louise Armstronga, Duke Ellingtona a dalších ikon jazzové scény, které budou okořeněny šansony a také hity Raye Charlesse...

Vstupné je zcela dobrovolné. Každý příspěvek velmi potěší, neboť veškerý výtěžek z koncertu poputuje do Dětského domova v Trnové.


18. 7. 19:30 Šansony Chantal Poullain
Recitál Chantal Poullain se skupinou
Šansony Chantal Poullain – to je hluboko posazený sexy hlas, lahodná francouzština, jazzově laděná kapela pod vedením Štěpána Markoviče a atmosféra sladké Francie. Chantal v Měšťanské besedě zazpívá jednak svoje vlastní písně, ale také tradiční francouzské šansony.
Koncertem provází Chantal v češtině a díky svému charismatu okouzlí publikum, jak to umí jen ona.

Doprovodná kapela: saxofonista Štěpán Markovič, Ondřej Kabrna (klavír) a Matěj Černý (kontrabas)


DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=3

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru.

25. 7. 20:00 Caveman
  Letní představení na Zahradě Měšťanské besedy
Rob Becker - Máte chuť se rozesmát až k slzám?? Přijďte se podívat na slavnou one man show o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví.

OSTATNÍ ŽÁNRY

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru.

23. 7. 17:00 Letní taneční večer
K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).
Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP.
VSTUP ZDARMA

AKCE PRO DĚTI
http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=5
Pohádky se konají na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvají do interiéru!!!
2. 7. 14:30 O drakovi, který se chtěl koupat (Divadlo Rolnička)
Když bydlíte na místě, kde je všude kolem rovina, brzy vám začne něco chybět - a to pořádný kopec. I Vašek s Aničkou si takový kopec tuze přáli. A najednou se jim to vyplnilo. Přímo u jejich domu se objevil. Ale nebyl to kopec ledajaký! Byl to kopec dračí. A co bylo dál? Uvidíte v nedělní pohádce…a naučíte se i dračí písničku!
Vhodné pro děti od 3+

9. 7. 14:30 Za každým rohem Jeskyňka (Divadýlko Kuba)
Spojením tří pohádek – O Červené Karkulce, O Smolíčkovi Pacholíčkovi a Perníková chaloupka – vznikl jeden příběh plný nečekaných zvratů, humoru a výtvarných nápadů.
Vhodné pro děti od 3+

15. 7. 14:30 Hravá sobota: Indiáni!
Vzhledem k tomu, že naše Hravé soboty jsou určené především pro děti - nebudeme určitě kouřit dýmku míru a nejspíš ani vykopávat či zakopávat válečnou sekeru. Ale vyzdobit si takový pořádný indiánský totem nebo vyrobit parádní čelenku - to bude něco pro nás. Zveme všechny kluky a holky, co si rádi hrají - nejen na indiány.
Vhodné pro děti od 3+

16. 7. 14:30 O malé velrybě (Divadlo Dráček)
Většina dětí na prázdniny odjíždí k moři. Malá velryba by chtěla také jet na prázdniny, ale někam jinam, protože moře přeci zná.
Vhodné pro děti od 3+

23. 7. 14:30 Perníková chaloupka aneb popletená pohádka (Divadelní společnost M+M)
Jste si jisti, že pohádku o perníkové chaloupce opravdu dobře znáte? Přijďte se podívat a uvidíme, uvidíme... Raději se přesvědčíme.
Vhodné pro děti od 3+

30. 7. 14:30 Pohádky z paloučku (Nána divadélko)
Co se dá udělat s velkou šnečí ulitou? A jaké "blbiny" se dají dělat na silnici? Pohádka pro nejmenší - zkrátka, budeme si hrát...
Vhodné pro děti od 3+

KINO BESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=6

Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.

11. 7. 2017 18:00  Já Padouch 3
18. 7. 2017 18:00
26. 7. 2017 18:00
ZEMĚ / ROK: USA, 2017
REŽIE: Kyle Balda, Pierre Coffin
HRAJÍ: Steve Carell, Kristen Wiig, Trey Parker, Miranda Cosgrove, Elsie Kate Fisher, Steve Coogan ad
V českém znění
Bývalý padouch Gru má problém. Mezi prsty si nechal utéct aktuálně nejhledanějšího zlosyna na světě, a tak ho vyhodili z práce v Antipadoušské lize. Jeho Mimoni jsou navíc čím dál nespokojenější s tím, že už páníček není zlý. Nejmladší dcera Agnes touží po živém jednorožci, který bude neuvěřitelně heboučký. A do toho všeho se Gru dozví, že má dvojče, který je mu k nerozeznání podobný. Až na ty vlasy. Hora nepříjemností pro Grua je ale báječnou zprávou pro filmové diváky. Těm totiž dva roky poté, co česká kina zbourali Mimoni (v roce 2015 se stali s bezmála 850.000 diváky vůbec nejúspěšnější domácí premiérou), konečně končí čekání.

Projekce 11. a 18. 7. 2017 - cena dospělí 130,- Kč, děti do 12 let 110,- Kč
Projekce 26. 7. 2017 - cena dospělí 120,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč

Dětské vstupenky je možno zakoupit pouze na pokladně Předprodeje vstupenek, nám. Republiky 41 a v Měšťanské besedě. Nákup zlevněných vstupenek přes internet není možný! Děkujeme za pochopení.

11. 7. 2017 20:00  Vetřelec: Covenant
ZEMĚ / ROK: USA/ 2017
REŽIE: Ridley Scott
HRAJÍ: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir, Carmen Ejogo, Amy Seimetz, Jussie Smollet
ZNĚNÍ: V původním znění s českými titulky

Ridley Scott se vrací do vesmíru, který stvořil ve svém kultovní sérii Vetřelec. Vetřelec: Covenant je novou kapitolou, ve které posádka vesmírné lodi Covenant směřuje na vzdálenou planetu na druhé straně galaxie, která se zdá být neobjeveným rájem. Ve skutečnosti ale skrývá nebezpečí, které si nikdo z členů posádky nedokázal představit.

MLÁDEŽI DO 15 LET NEPŘÍSTUPNO!

12. 7. 2017 18:00  Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
ZEMĚ / ROK: USA, 2017
REŽIE: Joachim Ronning, Espen Sandberg
HRAJÍ: Johnny Depp, Javier Bardem, Brenton Thwaites, Kaya Scodelario, Kevin R. McNally ad.

Oblíbení hrdinové Jack Sparrow (J. Depp) a Will Turner (O. Bloom) se vracejí v pátém pokračování úspěšné série, ve kterém se společně postaví novému nepříteli, pirátu Salazarovi (J. Bardem). Ten dokázal uprchnout ze zakletého Bermudského trojúhelníku a nyní se snaží zničit všechny piráty. Jedinou nadějí je získat Poseidonův trojzubec, artefakt umožňující ovládat mořské vlny.

12. 7. 2017 20:30  Mumie
ZEMĚ / ROK: USA, 2017
REŽIE: Alex Kurtzman
HRAJÍ: Tom Cruise, Sofia Boutella, Russell Crowe, Annabelle Wallis, Jake Johnson

Když ležíte celá století od hlavy až po paty zafačovaní gázou a zavření ve zdobené rakvi, musí ve vás nečekaná svoboda probudit touhu udělat něco mimořádného. Princezna Ahmanet by chtěla zničit celý svět. Dokáže ji tajná organizace zvaná Prodigium zastavit? V hlavní roli Tom Cruise, Sofia Boutella, Russell Crowe…

18. 7. 2017 20:30  Válka o planetu opic
26. 7. 2017 20:00 
ZEMĚ / ROK: USA, 2017
REŽIE: Matt Reeves
HRAJÍ: Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Toby Kebbell

Po předchozích filmech Zrození Planety opic a Úsvit planety opic přichází třetí kapitola z dějin boje o Zemi. Boje mezi lidmi a lidoopy, válkou o to, kdo se stane vůdčím druhem primátů, který bude určovat další osud těch druhých, poražených.

19. 7. 2017 20:00  Oklamaný
ZEMĚ / ROK: USA, 2017
REŽIE: Sofia Coppola
HRAJÍ: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Emma Howard, Oona Laurence, Angourie Rice, Addison Riecke

Milostné drama z doby Americké občanské války. Zraněný nepřátelský voják může v prostředí tvořeném pouze ženami zapůsobit jako odjištěný granát. Oscarová režisérka Sofia Coppola a hvězdná herecká sestava v čele s Colinem Farrellem, Nicole Kidman, Kirsten Dunst a Elle Fanning.

22. 7. 2017 20:00  André Rieu: Maastrichtský koncert 2017
23. 7. 2017 16:00

André Rieu slaví 30 let se svým Johann Strauss Orchestra a vy můžete být u toho. Do Kina Beseda míří přenos koncertu k tomuto úžasnému jubileu. Hudebník proslul po celém světě jako král waltzu a je bezpochyby jedním z nejpopulárnějších umělců vůbec. Jeho výroční koncert a zároveň vrchol letošní hudební sezóny si budou moct užít diváci po celém světě právě díky přenosu do kin.

Kulisou koncertu bude znovu překrásné středověké náměstí v Andrého rodném městě Maastrichtu. Právě tam i letos vystoupí šedesátičlenný Johann Strauss Orchestra, jeho věhlasní tenoři, sopranistky a speciální hosté. Koncert Andrého Rieu je příslibem nezapomenutelného hudebního zážitku plného humoru, zábavy a emocí pro diváky všech věkových skupin. Exkluzivně v kině uvidí diváci navíc zákulisní rozhovor se samotným Andrém.

Letošní koncert je výjimečný právě proto, že ve svém rodném Maastrichtu začal André přesně před třiceti lety spolupracovat s Johann Strauss Orchestra. Hudební těleso se za ta léta rozrostlo z malé skupinky muzikantů poskládaných z Andrého středoškolské třídy na úctyhodně veliký sbor těch nejlepších hudebníků světa. Dnes plní stadiony a svou hudbou šíří radost po celém světě. Přidejte se k nim letos i vy.

25. 7. 2017 20:00  Dunkerk
ZEMĚ / ROK: USA, 2017
REŽIE: Christopher Nolan
HRAJÍ: Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance, Kenneth Branagh
HUDBA: Hans Zimmer

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. Ve filmu se objeví herecké hvězdy Tom Hardy, Cillian Murphy či Kenneth Branagh.

foto: facebook




Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka