Červnová Beseda přivítá Hanu Zagorovou, Kaisera s Lábusem i Roberta Fulghuma

Zahrada Měšťanské besedy se letos již tradičně otevře divadlu, hudbě, humoru i tanci. Letní program odstartuje přesně první letní den, pánové Jiří Lábus a Oldřich Kaiser tu 21. června 2016 předvedou osobitou úpravu klasického Dona Quijota.

Jarní servisní akce AUTO CB

Scénické čtení s názvem LiStOVáNí.cz, které do Měšťanské besedy v Plzni pravidelně přiváží herec Lukáš Hejlík a jeho kolegové, bude 25. června 2016 výjimečné. Na představení knihy Drž mě pevně, miluj mě zlehka přijede i sám její autor, americký spisovatel Robert Fulghum.

PROGRAM

HUDBA

7. 6. 19:00 Hana Zagorová 

  Host: Petr Rezek

  Boom!BAND Jiřího Dvořáka

Hana Zagorová je česká zpěvačka, textařka, herečka a moderátorka. Po Lucii Bílé drží nejvíce ocenění Zlatý slavík v kategorii zpěvačka, stala se držitelkou devíti zlatých slavíků. Během své kariéry nazpívala více než 800 písní. Na koncertních turné projela kromě České a Slovenské republiky celou Evropu, Střední Asii, Střední a Severní Ameriku. Získala několik zlatých a platinových desek, cen a uznání u nás i v zahraničí.

23. 6. 19:30 Jazz & Swing Night pro dětský úsměv

  6. ročník benefičního koncertu

6. ročník benefičního koncertu zpěváka Petra Beneše a jeho kapely Jeepers Creepers, jehož cílem je udělat radost dětem z Dětského domova v Trnové. 

Vstupné je zcela dobrovolné. Každý příspěvek velmi potěší, neboť veškerý výtěžek z koncertu poputuje do Dětského domova v Trnové.

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru. 


27. 6.    19:30    Asonance

                         Speciální letní koncert k 40. sezóně skupiny

Skupina patří k nejstarším na české folkové scéně. Stala se uznávaným interpretem irských a skotských balad, tanců a instrumentálních skladeb. Na podzim roku 2015 vstoupila skupina již do své 40. sezóny. 

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru. 


DIVADLO

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=3


21. 6. 20:00 Don Quijote 

  Jiří Lábus a Oldřich Kaiser  

Klasika, jak ji neznáte!

Osobitá úprava klasického příběhu z dílny legendární dvojice Lasica + Satinský v podání českých hereckých hvězd pod taktovkou Divadla Kalich, doplněná o písničky Jaroslava Filipa a Miroslava Kořínka s texty Milana Lasici a Tomáše Janovice.

Hrají: Jiří Lábus, Oldřich Kaiser  

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru. 


25. 6. 20:30 LiStOVáNí.cz: Drž mě pevně, miluj mě zlehka

Robert Fulghum a Létající cirkus na velkém turné po České republice

Seňor Fuljumero se vrací, aby představil svou novou povídkovou knihu Poprask v sýrové uličce. Po divadelním představení z knihy Drž mě pevně, miluj mě zlehka, promluví s diváky o své nové knize a rád se podepíše do knih, které budou na místě i ke koupi. Přijďte se podívat a na vlastní oči přesvědčit, že opravdu všechno, co se Robert Fulghum naučil, bylo v mateřské školce.


OSTATNÍ ŽÁNRY


24. 6. 18:00 Taneční večer

K tanci a poslechu hraje dobře známé plzeňské DUO EVERGREEN KLASIK ve složení Jan Ježek (housle + vokál) a Jaroslav Špelina (klávesy + vokál).

Cyklus tanečních večerů v režii OSS MMP. 

VSTUP ZDARMA


AKCE PRO DĚTI

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=5


19. 6. 14:30 O bolavém zoubku

Pepík jedl moc bonbónů, nečistil si zuby a přepadl ho kazizub. Jak si s tím poradí, uvidíte v nedělní pohádce.

Vhodné pro děti 3+

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru.


26. 6. 14:30 Perníková chaloupka aneb popletená pohádka

Jste si jisti, že pohádku o perníkové chaloupce opravdu dobře znáte? Přijďte se podívat a uvidíme, uvidíme... Raději se přesvědčíme. 

Vhodné pro děti 3+

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru. 


KINO BESEDA

http://www.mestanska-beseda.cz/cz/program.aspx?theme=6


Zahraniční filmy promítáme v původním znění s českými titulky.


Po celý červen promítá Kino Beseda v rámci akce Červnový dojezd všechny filmy pouze za 69 korun!


1. 6. 2016 18:30 Lída Baarová

ČR, 2016, 110 min

Režie: Filip Renč

Hrají: Táňa Pauhofová, Karl Markovics, Gedeon Burkhard, Simona Stašová, Martin Huba, Lenka Vlasáková, Pavel Kříž, Anna Fialová, Jiří Mádl, Zdena Procházková-Hartmann


Filip Renč spojil v novém filmu umění a dokument. Přibližuje důležité momenty složitého života nejslavnější herečky Evropy 40. let Lídy Baarové, kterou vynesla na vrchol a posléze i do zapomnění její krása i známost s nejvyššími nacistickými pohlaváry.


2. 6. 2016 16:00 Teorie tygra

ČR, Slovensko, 2016, 101 min

Režie: Radek Bajgar

Hrají: Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Táňa Vilhelmová, Pavla Beretová, Jiří Havelka, Jakub Kohák

Veterinář Jan už toho má dost. Poslední kapkou je smrt tchána, kterému taky došly síly a trpělivost. Babička totiž vždy rozhodovala o jeho životě, stáří, a nakonec i o tom, jak a kde bude pohřbený. Nerespektovala žádné jeho přání a touhu, v dobré víře, že ona sama vždy a lépe než on ví, co je pro něj dobré a správné. A tak se k jeho neštěstí o něj starala podle své představy o jeho štěstí.


2. 6. 2016  19:30 Padesátka

ČR, 2015, 97 min

Režie: Vojta Kotek

Hrají: Jakub Prachař, Marek Taclík, Ondřej Pavelka, Vilma Cibulková, Tereza Voříšková, Vojta Kotek, Jiří Mádl a další


Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj. Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé, kteří zde žijí, ať už je sezóna jakákoliv. Lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů. 


6. 6. 2016 19:00 Grandhotel Budapešť

USA, Německo, VB / 2014

REŽIE: Wes Anderson

HRAJÍ: Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton


Jeden Zlatý glób, jeden Stříbrný medvěd z Berlinale, pět cen BAFTA, čtyři Oscaři, jeden Grandhotel a jeden naprosto výjimečný pan Gustave – tohle všechno na vás čeká ve snímku Grandhote Budapešť. Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. 


8. 6. 19:00 Co jsme komu udělali?

Francie

REŽIE: Philippe de Chauveron

HRAJÍ: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan


Claude a Marie Verneuilovi jsou silně věřící katolíci a ve svém okolí patří mezi vážené občany. Svým čtyřem dcerám se snažili vštípit ty správné hodnoty. Jejich dcery jim ale připravily hodně hořkou

pilulku – první si vzala muslima, druhá žida a třetí Číňana. Poslední naději na svatbu v kostele tak vkládají do nejmladší dcery, která začala chodit s řádným katolíkem…


9. 6. 19:30 Dánská dívka

VB, USA, 2015, 119 minut

REŽIE: Tom Hooper

hrají: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw, Sebastian Koch, Amber Heard, Matthias Schoenaerts


Dánská dívka líčí příběh muže, který se ve snaze najít sebe sama, vydal tam, kam před ním ještě nikdo nikdy nevkročil. A příběh ženy, jež ho při jeho hledání podporovala, i když věděla, že ho v případě úspěchu navždy ztratí.


13. 6. 19:00 Revenant zmrtvýchvstání

USA, 2015, 151 min

Režie: Alejandro González Inárritu

Hrají: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter


Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Zkušený lovec Hugh Glass v podání Leonarda DiCapria zůstává těžce zraněn a opuštěný vlastní skupinou uprostřed hlubokých lesů a zdá se, že brzy umře. Glass má ale pořádně tuhý kořínek. Při životě ho drží nenávist a touha po odplatě.


15. 6. 19:00 Trabantem do posledního dechu

ČR, 2015

Režie: Dan Přibáň

Hrají: Dan Přibáň, Aleš Vašíček, Marek Slobodník, Tomasz Turchan, Radoslaw Jona, Dana Zlatohlávková, Jakub Nahodil, Zdeněk Krátký, David Novotný


Patrně nejznámější český cestovatel současnosti Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici - půlroční dobrodružnou výpravu po Tichomoří.


16. 6. 19:00 Divoké historky

Argentina, Španělsko / 2014

REŽIE: Damián Szifron

HRAJÍ: Rita Cortese, Ricardo Darín, Darío Grandinetti


Zakončovací snímek letošního Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, „nejzábavnější film v Cannes“ a velký mezinárodní úspěch argentinského enfant terrible Damiána Szifrona – to všechno jsou Divoké historky. Šest samostatných příběhů dovede filmové hrdiny do bodu, kdy jim definitivně dojde trpělivost a vezmou věci do vlastních rukou.


20. 6. 19:00 Mládí

Itálie, Francie, 2015, 118 minut

REŽIE: Paolo Sorrentino

HRAJÍ: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda ...


Nenechte si ujít snímek oscarového režiséra Paola Sorrentina. Tentokrát vás zavede do hotelu ve švýcarských Alpách, kde se každý rok setkávají dva staří přátelé Fred a Mick a mezi léčebnými kúrami s Mickem vzpomínají na své pestré životy hudebního skladatele a filmového režiséra a se suchým humorem komentují své chátrající tělesné schránky.


22. 6. 19:00 Velká nádhera

Itálie, Francie, 2013, 141 minut

režie: Paolo Sorrentino

hrají: Toni Servillo, Sabrina Ferilli, Carlo Verdone, Carlo Buccirosso, Isabella Ferrari, Giorgio Pasotti, Franco Graziosi, Serena Grandi…


Zestárlý světák v podání Toniho Servilla zná v Římě kdejaké tajemství, vlastní život je však pro něj velikou neznámou. A příliš mu nepomáhá ani gin s tonikem. V hlavní roli Řím; tak úchvatný, až z jeho krásy může puknout srdce.


23. 6. 16:00 Já, Olga Hepnarová

ČR, Polsko, Francie, Slovensko, 2016

Režie: Tomáš Weinreb, Petr Kazda

hrají: Michalina Olszańska, Marika Šoposká, Klára Melíšková, Petra Nesvačilová, Jan Novotný, Lukáš Bech, Juraj Nvota…


Snímek je existenciálním dramatem Olgy Hepnarové, je příběhem osamělého člověka vymezujícího se proti většinové společnosti, příběhem, který vyústí v tragédii a nemá vítěze ani poraženého.


23. 6. 19:00 Zkáza krásou

ČR, 2015, 90 minut

Režie: Helena Třeštíková, Jakub Hejna

Hrají: Lída Baarová (a.z.)


Lída Baarová. Herečka, pro kterou byla její krása největším darem i prokletím zároveň. Mladá a atraktivní dívka se rychle stala největší československou filmovou hvězdou a dokázala si podmanit i nejobávanější muže své doby.


27. 6. 19:00 Domácí péče

ČR, 2015, 92 min

REŽIE: Slávek Horák

HRAJÍ: Alena Mihulová, Bolek Polívka, Tatiana Vilhelmová, Zuzana Kronerová, Sara Venclovská, Slávek Horák, Jan Gogola st., Mikuláš Křen


Obětavá zdravotní sestra Vlasta (Alena Mihulová) při své práci na jihomoravském venkově ošetřuje spoustu rázovitých místních pacientů. Když se však dozví, že sama potřebuje pomoc, musí ji začít hledat mimo prostředí, které zná. Díky dceři jednoho z pacientů (Tatiana Vilhelmová) a její esoterické mentorce (Zuzana Krónerová) začíná objevovat svět alternativního léčení a díky němu snad i sebe samu... 

Změna programu vyhrazena.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka