Co pomáhá proti chrápání?

Nevyspíte se, protože váš partner chrápe? Trápí vás chrápání, spánková apnoe a přerušované dýchání během spánku? Máme pro vás řešení!

Cílená propagace v Plzni

Zajímá vás, co pomáhá proti chrápání?

Pokud trpíte vy nebo váš partner chrápáním a nemůžete se pořádně vyspat, může být u vás diagnostikována spánková APNOE. Jde o onemocnění patřící mezi poruchy spánku, které je charakterizováno chrápáním, poruchami dýchání a projevuje se zástavou dechu v průběhu spánku. Zástavy dechu bývají delší než 10 sekund s četností více než 5x za hodinu.

Mezi rizikové faktory spánkové apnoe patří obezita, kouření, zvýšená konzumace alkoholu a užívání tišících léků. Syndrom spánkové apnoe se vyskytuje častěji u mužů než u žen.

Jaké mohou být následné komplikace a zdravotní potíže způsobené syndromem spánkové apnoe?

  • nepříjemné bušení srdce (ataky, paniky)
  • zvýšené riziko výskytu cévní mozkové příhody a srdečního infarktu
  • riziko výskytu poruchy paměti
  • psychické potíže, depresivní stavy
  • nadměrné spaní ve dne
  • bolesti hlavy

Jaká je možná prevence a boj s nezdravým chrápáním?

Za prevenci můžeme považovat vyloučení nebo omezení zmíněných rizikových faktorů. To znamená pravidelná a přiměřená doba spánku, jezte střídmě a zdravě, bojujte s obezitou, vyvarujte se nadměrného pití alkoholu a buďte opatrní s léky na spaní. Vyzkoušet můžete také spánkovou terapii.

Maska proti chrápání

Proti chrápaní můžeme použít například zdravotnický prostředek SLEEPCUBE, kterému se lidově říká maska proti chrápání.  Jak maska funguje? Pacient doma spí se speciální maskou napojenou na přetlakový přístroj. Pomocí tohoto přístroje na léčbu spánkové apnoe je do obličejové masky vháněn vzduch pod tlakem. Přístroj sleduje hodnoty tlaku a dokáže zobrazit, jaký tlak je pro daného pacienta nejlepší, aby se poklesy hladiny kyslíku a zástavy dechu objevovaly co nejméně.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka