Čtvrteční novinka Jazzu bez hranic: Jukebox

Ve čtvrtek 12. listopadu nabídne festival JAZZ BEZ HRANIC zajímavou novinku: souboj dvou acappellových uskupení. Souboj hlasivek v něm svedou plzeňská formace Hlasoplet a Totál Vokál z Prahy. Soutěž proběhne v Saloonu na Roudné a moderovat ji bude Antonín Procházka.

Cílená propagace v Plzni

Hlasoplet vznikl na jaře roku 2003 a vytvořilo ho pět tehdejších členů operního sboru. Přirozenost, preciznost, pestrost, hudební vtip a hlasový rejstřík od hutných basových tónů až ke kultivovaným falzetovým výškám – to jsou devizy, jež si brzy nalezly cestu k obecenstvu. S úspěchem roste chuť, takže se repertoár záhy rozrostl o další spirituály, jazzové kousky, popové „líbivky“ i pohodovou hudbu a la 30. léta, ve vlastních osobitých úpravách.

Totál Vokál je o osm let mladší, ale i toto uskupení vzniklo souhrou šťastný náhod. Své hudbě se snaží vdechnout čerstvý, mezi vokálními uskupeními zřídkakdy vídaný rozměr. Usiluje o propojení umělecky plnohodnotného hudebního projevu s humorným až groteskním pojetím prováděných skladeb. Takže jejich vystoupení je zábavná show.

JAZZ BEZ HRANIC je držitelem čtyřletého grantu města a má i významnou podporu ze strany Plzně 2015. Aktivně se hlásí k projektu Evropské hlavní město kultury 2015.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka