Cyklus Sci-fi prázdniny v Techmanii se v sobotu podívá na Dunu

Další díl z cyklu zábavných přednášek zaměřených na pravdu a mýty ve slavných dílech sci-fi se tentokrát podívá na ikonu sci-fi literatury šedesátých let, Dunu Franka Herberta. Přednáška s projekcí začíná v Techmania Science Center v Plzni v sobotu v 17:30.


 „Podíváme se na zoubek myšlenkám a technologiím, které Herbert do svého nejslavnějšího díla uschoval. V Duně jde originální cestou hluboko propracovaného světa, kde se v daleké budoucnosti lidstva řeší nástup nového proroka a hlavně kdo bude vládnout celé galaxii. V díle je méně vědy a mnohem více lidskosti, intrik, politiky a náboženství,“ říká autor přednášky Lukáš Houška ze 3D Planetária. 

 Kromě Sci-fi prázdnin zve Techmanie o víkendu v planetáriu na 3D filmy Polaris a Pijeme vodu z komet? a 2D snímek Zabydlená Země, ve 3D Cinema pak promítá Titány doby ledové. V laboratořích fyziky a chemie jsou pak připraveny programy zaměřené na téma výživy. V dílnách si návštěvníci mohou vyrobit vodní mlýnek. V případě příznivého počasí se v Techmanii uskuteční také denní astronomická pozorování. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 13.08.2016 08:00



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka