Plzeňský kraj se stává jedním ze zakladatelů Techmanie

Techmania Science centrum o.p.s. (TSC) byla založena 20. července 2005. Zakladateli byly ZČU v Plzni a Škoda INVESTMENT a.s. Rada kraje schválila a doporučila ke schválení zastupitelstvu změnu ve vztahu k Techmania SC – Plzeňský kraj.

Cílená propagace v Plzni

Ten se stává jedním ze zakladatelů obecně prospěšné společnosti TSC. Přebírá tak práva a povinnosti ZČU v Plzni, jejíž status se ze zakladatele mění na strategického partnera Techmania Science Centra. 

„Plzeňský kraj se jako zakladatel zavazuje poskytnout science centru v letech 2024 až 2028 ročně finanční podporu v rozmezí 14 – 20 milionů korun. Druhý ze zakladatelů, kterým je Škoda INVESTMENT, poskytne v letech 2024 až 2028  Techmanii podporu ve výši 40 % podpory Plzeňského kraje,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc s tím, že v letošním roce je kraj připraven podpořit společnost částkou 20 mil. Kč. 

Plzeňský kraj podporuje Techmania Science Centrum průběžně, v letech 2014 – 2019 obdržela společnost dotaci ročně 10 mil. Kč. V letech 2020 – 2021 šlo již o 14 mil. Kč. „S ohledem na spolupráci s Techmanií, její vzdělávací funkci a přínos kraji především pro veřejnost, považujeme vstup kraje do společnosti za logický krok a věříme, že spolupráce se bude i nadále rozšiřovat,“ doplnil Vladimír Kroc.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka