Dárci krve mají v Rokycanech nově k dispozici on-line rezervační systém

Systém je zprovozněn od tohoto týdne a první možné rezervace jsou od pondělí 8. dubna. On-line rezervace zatím nejsou nezbytné.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Nicméně žádáme dárce, aby z důvodu hladkého průběhu odběrů, začali rezervační systém využívat přednostně. Nám zdravotníkům to usnadní plánování a samotným dárcům to v konečném důsledku ušetří čas,“ říká vedoucí lékařka hematologicko-transfuzního oddělení Miroslava Padrtová s tím, že rezervaci je možné před termínem odběru kdykoli zrušit.

„Rezervace je intuitivní a lze ji provést snadno na monitoru počítače i na telefonu. V rezervačním systému si stačí vybrat volný termín označený zeleně, vyplnit krátký formulář a rezervaci odeslat. Pro pravidelné používání je vhodné se do systému zaregistrovat a většina údajů se při každé další rezervaci předvyplní. Pokud dárce uvede i mailovou adresu, má přes potvrzující mail vždy možnost rezervaci zrušit, kdyby mu termín nevyhovoval," říká mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

V rezervačním systému jsou připraveny časové sloty pro prvodárce i pravidelné dárce. „Postupně usnadní hladký průběh odběrů, protože se jedná přibližně o intervaly vyšetření a odběru každého dárce. Díky rezervacím v nich budeme mít pokaždé představu, kolik dárců, v jaké časy a s jakou krevní skupinou přijde,“ popisuje výhody rezervačního systému lékařka a doplňuje, že prozatím budou všichni dárci bráni k odběru v pořadí, jak přijdou. „Postupně ale začneme přihlížet i přímo k časům rezervací, a pokud se sejde v jeden čas více dárců, budou upřednostněni právě ti rezervovaní na daný čas.“

Proklik na rezervační formulář je umístěn také na stránce pro dárce krve: www.rokycany.nemocnicepk.cz/krev  

Rezervační systém už funguje od loňska na transfuzním pracovišti Klatovské nemocnice a v odběrovém místě dárců krve v Domažlické nemocnici, kde ho využívá téměř 100 procent dárců.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka