Děti v Plzni nakreslily, co spojuje Česko a Lucembursko

Největším Čechem zvolili lidé ve stejnojmenné anketě Lucemburka Karla IV. Je ale osobnost Otce vlasti tím jediným pojítkem mezi námi a Lucemburskem?


Tuto otázku si položili lidé z Eurocenter a kanceláří Europe Direct v Plzni a Českých Budějovicích a vyhlásili dětskou výtvarnou soutěž Lucembursko a my aneb Toho bohdá nebude, aby český král z boje utíkal. Zapojily se do ní děti z Plzeňského a Jihočeského kraje ve dvou věkových kategoriích: 6 až 11 let a 12 až 15 let. Nejlepší práce budou od 28. července do 24. září vystaveny v Techmania Science Center v Plzni. 

 „Soutěž jsme vyhlásili u příležitosti předsednictví Lucemburska Radě EU. Toho se toto malé velkovévodství ujalo 1. července. Soutěžní práce se nám scházely do začátku června a obdrželi jsme jich ke stovce,“ říká Milan Severa z Europe Direct Plzeň. Padesát vybraných obrázků bude nyní vystaveno v prostorách restaurace Techmania Science Center. „Kdo se stane vítězem a bude se radovat z věcných cen, rozhodne svými hlasy veřejnost. Malých dárků se dočkají i tři vylosovaní hlasující,“ doplňuje vedoucí Eurocentra Plzeň Jana Němcová.

 Lidé mohou vyjádřit svou podporu dětským obrázkům na hlasovacích lístcích, které budou k dispozici přímo na místě. Výstava  Lucembursko a my aneb Toho bohdá nebude, aby český král z boje utíkal probíhá v prostorách Techmanie, které jsou přístupné bez nutnosti platit vstupné. Výsledky budou vyhlášeny při slavnostní dernisáži výstavy 24. září 2015.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.07.2015 14:05



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka