Děti z lesní školky Medvíďata si užily vánoční slavnost

Lesní školka Medvíďata pořádala již druhou slavnost, tentokrát vánoční. Užít si odpoledne přišlo 19 dětí a 20 rodičů.

Cílená propagace v Plzni

“Copak se to nese lesem, medvídek se vzbudil ...” zahájili děti i pedagogové lesní školky Medvíďata slavnost stejně, jako otevírají každý den. Slavností provázela postava babičky, která byla dětem známá - po celý měsíc si s ní zkoušely, jak se dříve slavily Vánoce, jak se tvoří cukroví, peče chleba …

“Na slavnosti jsme si s babičkou vyzkoušeli, jak je možné ozdobit okna průsvitnými hvězdami, vyrobili jsme si svícínky, potiskali přáníčka, také jsme lili cín,” říká Martina Čejková, hlavní pedagožka lesní školky.

K občerstvení bylo přichystáno vánoční cukroví, kterým přispěli rodiče, ovoce, dětský punč.

“Důležité pro nás je i to, že se na slavnosti můžeme setkat s rodiči, popovídat si s nimi, a že i oni mohou navazovat nové kontakty s rodinami ostatních dětí,” konstatuje Lenka Chvalová, jedna z pedagožek a zároveň maminka tříleté Elišky, která do Medvíďat také patří.

Na konec si všichni zazpívali za doprovodu fléten koledy a pouštěli lodičky.

“Rozloučili jsme se tak, jak to děláme každý školkový den. Malým překvapením na závěr byly prskavky,” dodává Martina Čejková.

Na školkovou slavnost podporující mezigenerační spolupráci v neděli 14. prosince přispěl Nadační fond Zelený poklad.

Do lesní školky Medvíďata denně dochází maximálně 15 dětí ve věku 2,5 - 6 let, den tráví vždy se dvěma pedagogy. Rodiče mohou své dítě přihlásit na celý týden anebo zvolit jen některé dny. Aktuálně nabízí Medvíďata několik volných míst. Zázemí školky je situováno ve skautských klubovnách u Seneckého rybníka. Děti se tak mohou kromě činnosti venku věnovat i aktivitám, které je venku těžké realizovat.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 17.12.2014 14:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka