Sváteční tip z plzeňského pivovaru Proud: Výjimečně silná Vánoční IPA

Vánoční piva patří v mnoha zemích světa k Vánocům stejně neodmyslitelně jako u nás třeba vanilkové rohlíčky, kapr nebo Popelka. Vánoční piva bývají silná, často s netradičními příchutěmi, ale vždy z těch nejkvalitnějších surovin.

Cílená propagace v Plzni

 Právě jako Vánoční IPA z plzeňského experimentálního pivovaru Proud.

Výjimečně silné, svrchně kvašené nefiltrované pivo je plné hřejivých tónů exotických plodů a bylin, příjemně hořké pro sváteční hodování. I následné trávení. Vánoční IPA z Proudu je uvařená z chmele Mosaic, Citra a Strata, charakterizuje ji stupňovitost 16 % EPM, obsah alkoholu je 6,9 % obj. V prodeji je v 500ml plechovkách v e-shopu Proudu, ve vybraných pivotékách či ochutnávkových pivnicích, včetně Pivotéky v Pivovarském muzeu v Plzni.

Pivotéka nabízí téměř 140 druhů piv z více než 25 pivovarů z celé České republiky – od ležáků přes ALE, IPA, Stout, kyseláč až po piva stařená v sudech po nejrůznějších destilátech. Pivní speciály v lahvích i plechovkách jsou zaručeným tipem na vánoční dárek, který přinese pod stromeček či na štědrovečerní tabuli hodně radosti. Ať už se rozhodnete obdarovat své blízké, kolegy, přátele nebo sami sobě zpestřit sváteční dny.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 24.12.2023 08:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka