Dětské oddělení Rokycanské nemocnice převzalo dary z vánoční sbírky

Především hračky a výtvarné potřeby, ale také zavinovačky, pyžama nebo dečky získalo v uplynulých dnech darem dětské oddělení Rokycanské nemocnice.

Cílená propagace v Plzni

Přinesly je Slavěna Milnaříková a Eva Wágnerová, provozovatelky rokycanské restaurace a kavárny PapáTo Café, kde se opakovaně vždy o Vánocích koná dobročinná sbírka. Nové věci do ní dávají obyvatelé Rokycan i okolí. Nemocnice všem dárcům jménem svým i dětských pacientů velice děkuje.

„Už několik let vždy o štědrém dnu pořádáme finanční sbírku pro Nadaci Kapka naděje. Předloni jsme si ale řekly, že když přispívají lidé z Rokycanska, že by výtěžek ze sbírky měl směřovat i někam k nám do regionu,“ vysvětluje Slavěna Milnaříková. „Proto jsme zároveň vyhlásili nefinanční sbírku pro dětská oddělení a to pro Rokycanskou nemocnici a pro nemocnici v Plzni.“

Prvně ženy vezly hračky a vybavení do nemocnic loni. Letos to bylo už podruhé. Dárků bylo ale mnohem více. „Informace o sbírce se rozšířila a je vidět, že lidé dávají místo peněz raději konkrétní věci a zvlášť pokud ví, kdo přímo ty jejich dárky dostane, že to bude právě dětské oddělení v nemocnici,“ doplňuje Eva Wagnerová s tím, že některé hračky byly evidentně koupené v ten samý den a právě pro dobročinnou sbírku.

V nemocnici dárky s díky převzala primářka a vrchní sestra dětského oddělení Jaroslava Paduchová a Radka Brožíková. „Jsme velice rádi, že lidé na nejmenší pacienty naší nemocnice myslí. Moc jim za každý dárek děkujeme. Hry, puzzle, omalovánky, pastelky a vůbec hračky jsme rozdělili na lůžkové oddělení i do ambulance,“ uvádí Jaroslava Paduchová. „Hospitalizované děti si při hře či malování zkrátí a věříme, že i zpříjemní pobyt v nemocnici, a pro pacienty v ordinaci jsou zase odměnou za jejich „statečnost“ při vyšetření,“ doplňuje primářka.

Sbírka z PapáTo Café není jedinou, která pomáhá dětskému oddělení Rokycanské nemocnice. Loni před Vánoci se v Rokycanech konal také dobročinný bazar a benefiční koncert, který pořádaly Michaela Nídelová a Dana Jágrová. Výtěžek byl 40 tisíc korun, za které ženy již pořídily obrazové tapety, povlečení, interiérové doplňky a chystají i další vybavení. Předávání probíhá postupně. Budeme o něm rovněž informovat.

I tato aktivita se konala již podruhé a také lidem, kteří navštívili dobročinný bazar a koncert a přispěli tím k dalšímu zvelebování oddělení, nemocnice děkuje.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka