Diakonie Západ během sbírkových dnů osvěží od pondělí šest měst v kraji

Charitativní kampaň Voda pomáhá opět po roce osvěží města v Plzeňském kraji.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kampaň pomáhá klientům Diakonie Západ tam, kde chybí dostatečná podpora sociálních služeb a jejich dostupnost od státu, kraje či obcí. Je ve své podstatě "vnitřní nadací" Diakonie Západ, která rozděluje 100% získaných prostředků tzv. projektům na vodě. Dobrovolníky a zaměstnance Diakonie Západ budete moci potkat počínaje pondělím 28. května postupně v ulicích měst Plzně, Klatov, Přeštic, Domažlic, Rokycan a Horšovského Týna. Získané peníze podpoří například dopravu dětí s těžkým kombinovaným postižením, poruchou autistického spektra či letní terapeutický pobyt dětí z náhradních rodin. 

„Pro všechny žíznivce máme připravenou naši speciální pramenitou vodu. Není nijak upravovaná ani dochucovaná, a tím je v ČR jedinečná, stejně jako naše kampaň. Za cenu třicet korun nebo zasláním dárcovské SMS ji od nás může získat, každý kdo v ulicích města potká mé kolegy či dobrovolníky v tričkách naší kampaně,“ přibližuje možnost podpory koordinátor kampaně Voda pomáhá Tomáš Benda.

„Dárci od nás opět získají nejen kvalitní vodu, ale zároveň mohou vyhrát týdenní pobyt pro celou rodinu na přehradě Hracholusky v soutěži „Pošleme Tě k vodě!“. Podmínkou je vyplnění soutěžního kupónu na letáčku, který dárce získá od dobrovolníků k lahvi s vodou,“ doplňuje Benda.

Napít se pro dobrou věc můžete ve městech:

Plzeň – 28. a 29. května v ulicích města,

Přeštice – 30. a 31. května v ulicích města a u supermarketu Billa,

Klatovy – 30. a 31. května v ulicích města, 1. června na dnu dětí u Domu dětí a mládeže,

Domažlice – 30. a 31. května v ulicích města, 1. června na akci Město dětem v letním kině,

Rokycany – 2. června v rámci Rokycanských pivních slavností,

Horšovský Týn – 5. června v ulicích města.

V loňském roce kampaň Voda pomáhá přinesla téměř půl milionu korun pro klienty Diakonie Západ – nejčastěji osoby s postižením, seniory, pěstounské rodiny nebo dospělé a mládež v nesnázích či krizi. Mohli jsme tak zakoupit například speciální autosedačku pro děti s kombinovaným postižením, hradit dopravu klientů do denních stacionářů, přispět na nájem v chráněném bydlení nebo zaplatit plavecký kurz pro děti z pěstounských rodin. "Proměnili jsme tak život několika stovek lidí, kteří se bez podpory a péče v každodenním životě neobejdou," dodává Benda.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka