Dívce z Klatovska vyhrožoval smrtí a zaslal jí video plné násilí

Klatovští kriminalisté se zabývají případem nebezpečného vyhrožování, ke kterému došlo v uplynulých týdnech. Mladistvé dívce vyhrožoval prostřednictvím sociální sítě devatenáctiletý muž, se kterým se seznámila na internetu.

Cílená propagace v Plzni

Několik měsíců si dopisovali a proběhlo i pár osobních setkání. Následně mezi nimi začaly vznikat konflikty a dívka jejich komunikaci ukončila. Muž se však s odmítnutím nechtěl smířit a začal dívce zasílat zprávy, ve kterých jí vyhrožoval zabitím. Aby v ní vzbudil strach o život, zaslal jí i video, ve kterém dochází k násilí na ženě, které stáhl na internetu. Jelikož už v minulosti muž mladou dívku napadl, tato se v obavě o svůj život svěřila matce, která celou věc oznámila policii. Policisté muže k věci vyslechli a z důvodu jeho špatného psychického stavu mu přivolali zdravotnickou pomoc. Lékař následně rozhodl o jeho umístění na psychiatrii. Po propuštění ze zdravotnického zařízení jej policisté zadrželi a umístili do policejní cely.

Kriminalisté následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování a policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud návrhu vyhověl a policisté se případem nadále zabývají. Za uvedené jednání hrozí muži trest odnětí svobody až na tři léta.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 30.12.2023 08:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka