Dobřany budují nový Vital park

V areálu bývalých kasáren, nedaleko DPPS Harmonie, konkrétně na zeleni naproti víceúčelovému zařízení Káčko, byla zahájeny stavební práce.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Jde o terénní úpravy, které řeší plochy kolem cvičebních strojů nového Vital parku. V říjnu bude dokončena instalace strojů, na kterých si budou moci zacvičit všichni, kteří budou mít zájem.

Instalace cvičebních strojů do parků nebo do přírodních lokalit je dlouhodobý trend nejen velkých měst. Vznikají tak místa, kde mohou všichni, kteří jdou okolo, věnovat pár minut posílení svého těla. Jednoduché návody k použití jsou umístěny přímo na cvičebních strojích, takže není nutné dlouho přemýšlet nad tím, jak stroj použít.

Vital park je určený pro každého, bez ohledu na věk a fyzickou kondici. Využít jej mohou děti i dospělí, kteří nesportují vůbec a jdou jen náhodou kolem na procházku, ale i ti, kteří si přijdou zacvičit cíleně. "K současnému životu patří především snaha starat se o své zdraví. Nejde jen o stravování, ale také o udržení aktivity a kondice, co nejdéle je to možné. Tudíž je i prioritou města budovat sportoviště nejen pro sportovní oddíly, ale také sportovní zóny pro neorganizovaný, amatérský sport. Náklady na celou akci včetně pozemních úprav budou 300 tisíc Kč z vlastních prostředků města a 120 tis. Kč z dotace z Nadačního fondu zdravého životního stylu," říká Dagmar Terelmešová, místostarostka města Dobřany

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 07.10.2017 14:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka