Domažlické děti mají nové dopravní hřiště

Nově opravené dopravní hřiště v Domažlicích v lokalitě U Jezera bylo uvedeno do provozu. První akcí, která se zde uskutečnila v zápětí po otevření hřiště, byla dopravní soutěž mladých cyklistů pro žáky základních škol.


Slavnostního otevření hřiště se zúčastnil náměstek hejtmana Jaroslav Bauer a starosta Domažlic Miroslav Mach.

V rámci rekonstrukce bylo opraveno svislé a vodorovné dopravní značení. Systém světelné signalizace v podobě semaforů byl nahrazen novými včetně nové řídící skříně s ovládacím programem. Původní nevyhovující značky byly demontovány a nahrazeny novými. Umístění bylo voleno tak, aby malí cyklisté měli možnost vyzkoušet si na cvičné ploše dopravního hřiště co nejvíce možných dopravních variant a situací. Vodorovné značení v podobě nového nátěru dodalo hřišti „atraktivní vzhled“. Hřiště doplňuje plocha pro jízdu zručnosti v podobě zakreslení umístění překážkových prvků.

Na základě výběrového řízení byl zvolen zhotovitel stavby – společnost ELTODO a.s. Se zhotovitelem byla uzavřena smlouva o dílo na celkovou částku: 774 747 korun bez DPH. „Na realizaci město Domažlice jako majitel areálu získalo dotaci z Fondu dopravy Plzeňského kraje, a to ve výši 484 600 korun,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jaroslav Bauer.

„Plzeňský kraj městu Domažlice přispěl také částkou ve výši 800 000 korun v roce 2012, a to na generální rekonstrukci budovy v areálu hřiště, která slouží k výuce žáků v rámci bezpečnosti silničního provozu,“ doplnil starosta Domažlic Miroslav Mach. 

Generální provozní zkouškou si nové dopravní hřiště prošlo hned v první den otevření, a to v podobě konání okresního kola dopravní soutěže mladých cyklistů pro žáky ZŠ. Jednalo se o první oblastní kolo soutěže v Plzeňském kraji, v dalších dnech budou následovat soutěže v Černošíně na Tachovsku, Blovicích, Plzni na Skvrňanech, Vejprnicích, Rokycanech, Klatovech a finálové krajské kolo se uskuteční 25. května na 33. ZŠ v Plzni.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka