Domažlická pediatrie očkuje děti, které nemají praktika

Dětské oddělení Domažlické nemocnice začalo loni na podzim poskytovat běžné očkování dětem, které nemají svého vlastního praktického lékaře. A toto očkování pokračuje i v roce 2024.

Cílená propagace v Plzni

Nejbližší se konají ve čtvrtek 21. března a následně 11. dubna. Očkování je třeba domluvit alespoň čtyři dny dopředu, aby si dětská ambulance zajistila potřebné vakcíny. Očkování je pro klienty všech zdravotních pojišťoven.  

"Jedná se o obvyklé očkování, jako je hexavakcina, MMR, očkování proti pneumokokovým a meningokokovým nákazám, proti rakovině děložního čípku, proti klíšťové encefalitidě a další běžná dětská očkování. Tato očkování standardně zajišťuje právě praktický lékař pro děti a dorost. Kvůli jejich nedostatku ale řada dětí svého praktika nemá. Dětské oddělení proto loni začalo neregistrovaným pacientům od 0 do 19 let základní očkování nabízet," informuje primářka dětského oddělení Domažlické nemocnice Lenka Dvořáková. 

Očkování dětí a dorostu bez registrace u PLDD

Objednání - denně od 6 do 18 hodin na 379 710 224

Nejbližší termíny – čtvrtek 21. března a 11. dubna vždy od 9 do 11 hodin (další termíny zveřejníme v dubnu)

Místo očkování – dětská ambulance 1.NP DN

Pro klienty všech pojišťoven 

K očkování je třeba se dopředu objednat ideálně v týdnu před nebo v pondělí před plánovaným očkováním, aby pediatři zajistili příslušné očkovací látky. Rezervace vakcíny a času se provádí telefonicky na čísle 379 710 224 a to denně od 6 do 18 hodin.

"Očkování nabízíme všem dětem a mladistvým, kteří nemají svého praktického dětského lékaře, to znamená, že buď o něj přišli kvůli ukončení praxe, nebo je lékaři kvůli naplněným kapacitám svých ordinací nemohou registrovat," vysvětluje primářka dětského oddělení Lenka Dvořáková.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka