Doosan Škoda Power přispěla na technické vzdělávání v kraji

Na technické vybavení a na podporu odborných kroužků na středních školách věnovala Doosan Škoda Power 30 000 korun Nadačnímu fondu na Podporu technického vzdělávání v Plzeňském kraji. „


Peníze je nutné investovat do vzdělanosti, a to zejména technické, která je pro tento kraj typická. V posledních letech řešíme nedostatek kvalifikovaných odborníků, což se ještě zvýšilo v rámci ekonomické konjunkce,“ řekl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard. Jen pro příklad se podívejme na statistiku - na středních a odborných školách v současnosti studuje 21 000 studentů, přičemž 10 % z nich na gymnáziích, 54 % na průmyslovkách a v učebních oborech s maturitou, přičemž polovina z toho jsou technické obory. Třetinu tvoří studenti v učňovských školách.

Hlavním úkolem Nadačního fondu je vybavení středních škol s technickým zaměřením, a to nejen nákupem učebních pomůcek, ale také podporou odborných kroužků pořádaných na středních školách pro děti ze základních škol, čímž se přirozenou cestou přivedou budoucí studenti na technické obory.

„Vzhledem k tomu, že podpora technického vzdělávání je jedním z pilířů aktivit v rámci společenské odpovědnosti společnosti Doosan Škoda Power, jsme rádi, že jsme mohli na tento projekt přispět. Již podporujeme Západočeskou univerzitu, konkrétně Katedru energetických strojů a zařízení. Připadá nám proto logické podporovat děti už v raném věku v jejich vztahu k technice,“ řekl Richard Kabuď.

Hejtmanovi Plzeňského kraje Josefu Bernardovi (uprostřed) předal šek pro Nadační fond na Podporu technického vzdělávání v Plzeňském kraji personální ředitel společnosti Doosan Škoda Power Richard Kabuď (vpravo). Slavnostního předání se účastnil také Jaroslav Šobr (vlevo), který je předsedou Výboru pro Výchovu, vzdělávání a zaměstnanost.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka