Doosan Škoda Power uvedl do provozu parní turbínu ve finské celulózce v Kemi

Přední světový poskytovatel technologií pro elektrárny, Doosan Škoda Power, úspěšně uvedl do provozu nejmodernější parní turbínu o výkonu 270 MW v dřevozpracujícím závodě skupiny Metsä ve finském Kemi.

Jarní servisní akce AUTO CB

Významně tak přispěje ke zvýšení efektivity a udržitelnosti při výrobě buničiny. 

Uvedení parní turbíny do provozu v Kemi Bioproduct Mill je společným úsilím Doosan Škoda Power a předního evropského výrobce celulózy a papíru Metsä Fiber. Ceulózka v Kemi je moderní závod na zpracování bioproduktů, který využívá špičkovou technologii k výrobě vysoce kvalitní buničiny ze dřeva pocházejícího z udržitelných zdrojů. Turbína Doosan Škoda Power se může pochlubit vyspělou konstrukcí a inovativními funkcemi. Výrobnímu závodu umožní efektivnější výrobu energie a lepší využití zdrojů. Pokročilé schopnosti turbíny spolu s inovativními procesy ve výrobě přispějí k celkové efektivitě a udržitelnosti zařízení.

Dřevozpracující závod v Kemi je významnou investicí skupiny Metsä, která chce zásadně změnit uhlíkovou stopu průmyslové výroby buničiny. Podnik ročně vyprodukuje přibližně 1,5 milionu tun buničiny z měkkého a tvrdého dřeva a mnoho dalších bioproduktů. Spolu s tím za rok vyrobí 2 TWh elektřiny z obnovitelných zdrojů, což odpovídá zhruba 2,5 % celkové finské výroby elektřiny. Nahrazením fosilních paliv obnovitelnou bioenergií celulózka výrazně snižuje emise skleníkových plynů a přispívá ke snaze o uhlíkově neutrální budoucnost.

„S potěšením potvrzujeme, že jsme splnili všechny požadavky a úspěšně dokončili projekt. Dokázali jsme překonat několik překážek jak při výstavbě, tak i v době přípravy, kde jsme museli čelit především omezením spojenými s pandemií COVID-19. Tento úspěch podtrhuje skvělou práci našeho týmu a odhodlání dosahovat výsledků i v náročných podmínkách,“ řekl Jindřich Závodný, projektový manažer Doosan Škoda Power.

Metsä Fibre si pro spolupráci na tomto projektu vybral Doosan Škoda Power pro jeho renomované odborné znalosti v oblasti elektrárenských technologií, rozsáhlé zkušenosti s dodávkami spolehlivých a účinných parních turbín a také díky závazku k udržitelnosti. Úspěšné uvedení parní turbíny do provozu v papírně Kemi nejen posiluje partnerství mezi společnostmi Doosan Škoda Power a Metsä Fibre, ale je také příkladem udržitelného rozvoje v rámci tohoto průmyslového odvětví. Spolupráce ukazuje potenciál integrace pokročilých elektrárenských technologií do průmyslových procesů, která má jak ekonomické, tak ekologické přínosy.

Obě společnosti jsou hrdé na to, že stojí v čele transformačního projektu, který je skvělým příkladem udržitelné a odpovědné výroby buničiny.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.02.2024 10:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka