Doosan Škoda Power otevřela Centrum odborného výcviku

Společnost Doosan Škoda Power prohlubuje spolupráci se středními školami a Plzeňským krajem v oblasti odborného vzdělávání. Přímo ve výrobním areálu turbínky otevřela Centrum odborného výcviku pro žáky vybraných studijních oborů.

Cílená propagace v Plzni

Využije ho i pro přezkoušení zájemců o zaměstnání z odborné způsobilosti.

„Pokračování úspěchu a další rozvoj naší společnosti plně závisí na schopnostech a dovednostech našich zaměstnanců, i těch budoucích. Spolupráce se středními průmyslovými školami si proto velmi vážíme,“ říká generální ředitel společnosti Sukjoo Kang.

Centrum odborného výcviku zahájilo v tomto školním roce pilotní provoz. Nyní do něj dochází 14 vybraných žáků Střední průmyslové školy strojnické a Střední odborné školy profesora Švejcara, primárně z oborů strojní mechanik, obráběč kovů, mechanik strojů a zařízení, mechanik seřizovač. Výcvik provádí pod vedením dvou instruktorů, kteří jsou zkušenými zaměstnanci Doosan Škoda Power.
K vybavení Centra odborného výcviku patří mimo jiné EMCO pětiosé vertikální centrum, EMCO CNC soustružnické centrum, TOS frézka FGV 32, TOS soustruh hrotový, TOS bruska. Učebna je přizpůsobena i pro výuku teorie. 

„V průběhu praxe se žáci seznámí s celým výrobním procesem, se zázemím společnosti a s konkrétními možnosti dalšího uplatnění v oboru. Absolventům Centra odborného výcviku můžeme nabídnout práci na zakázkách v desítkách zemí světa,“ prozrazuje Mgr. Richard Kabuď, MBA, personální ředitel Doosan Škoda Power.

„Žákům, zařazeným do Centra odborného výcviku, vyplácíme benefity jako je příspěvek na stravu, dopravu a ubytování v Domově mládeže. Současně je možné zapojit se i do programu prospěchového stipendia Doosan Career Junior,“ doplňuje Ing. Lenka Pavlíčková, koordinátorka Centra odborného výcviku.

V rámci spolupráce poskytuje Doosan Škoda Power své odborníky také do výuky přímo ve školách. Vychází přitom z přesvědčení, že svět strojírenství se stejně jako další obory neustále vyvíjí, a proto je potřeba modernizovat i školní vzdělávací plány, aby odpovídaly aktuálním změnám ve světě techniky.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka