Doosan Škoda dodá turbínu do tropického ráje v San Pedro de Macorís

Společnost Doosan Škoda Power vyhrála tendr na dodávku turbíny pro projekt Energas IV v Dominikánské Republice. Španělskému generálnímu dodavateli staveb Grupo TSK vyrobí parní turbínu o výkonu 100 MW.

Cílená propagace v Plzni

Grupo TSK v současné době staví v Dominikánské Republice projekt Energas IV pro společnost ENERGAS. Ta již v lokalitě San Pedro de Macorís vlastní a provozuje tři paroplynové bloky s celkovým výkonem 300 MW a realizace čtvrtého bloku zvýší výkon elektrárny o dalších 125 MW.

Vzhledem k náročným podmínkám ostrovní sítě musí být dodávaná turbína připravena pro bezpečný a spolehlivý provoz. Proto výrobce parních turbín zvolil jako nejvhodnější technické řešení svůj prověřený jednotělesový model DST-G20 s převodovkou, který navrhne a vyrobí ve svém výrobním závodu v Plzni. Součástí dodávky jsou i generátor a další nezbytné příslušenství pro provoz.

Turbína pro Energas IV bude první referencí Doosan Škoda Power v Dominikánské Republice a zařadí se tak do dlouhého seznamu úspěšných referencí na Kubě, Martiniku, Mexiku a v dalších latinskoamerických zemích. Zvýrazní tak fakt, že Latinská Amerika je pro plzeňského výrobce turbín historicky jedním z nejúspěšnějších trhů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.11.2023 08:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka