Vyšší energetickou účinnost teplárny v Plocku zajistí turbosoustrojí Doosan Škoda Power

Společnost Doosan Škoda Power podepsala smlouvu se skupinou ORLEN na modernizaci dvou turbínových soustrojí pro teplárnu v Plocku.

Cílená propagace v Plzni

Zařízení nové generace má výrazně vyšší energetickou efektivitu, výkon TG-4 i TG-5 bude shodně 55 MW. Dokončení projektu, jehož hodnota se pohybuje přes 3 miliardy korun, je naplánováno na rok 2029.  

„Investice se bude realizovat formou EPC kontraktu, je to dodávka technologie takzvaně na klíč od designu turbosoustrojí přes výrobu, instalaci, uvedení do provozu a následnou údržbu. Nově dodaná turbosoustrojí a přidružená technologie budou mít o 9 % vyšší energetickou účinnost v porovnání s původní technologií, což přispěje k efektivnější výrobě elektřiny,“ řekl manažer projektu Tomáš Winkler z Doosan Škoda Power. 

Pro zachování kontinuity a bezpečnosti provozu kogenerační jednotky se realizace rozdělí do dvou etap. Začne se modernizací turbogenerátoru TG-4 a po jeho uvedení do provozu bude následovat modernizace TG-5. Smlouva o dlouhodobém servisování technického celku je stanovena na 10 let pro každé z modernizovaných turbosoustrojí. Teplárna již provozuje soustrojí TG-7 o výkonu 70 MW, které mezinárodně uznávaný dodavatel turbín Doosan Škoda Power vyrobil a uvedl do provozu v roce 2017. 

O DOOSAN ŠKODA POWER

Doosan Škoda Power je součástí silné skupiny společností sjednocených pod Doosan Group, která svým zákazníkům po celém světě dodává špičkové technologie a služby vysoké kvality a hodnoty.

Doosan Škoda Power je předním světovým výrobcem a dodavatelem zařízení pro elektrárny, zejména pak soustrojí parní turbína - generátor ve výkonovém rozsahu 3 až 1 200 MW. Firma má bohaté zkušenosti a reference v aplikacích pro paroplynové a fosilní elektrárny, CHP, jaderné elektrárny a solární elektrárny (CSP), spalovny biomasy, atd. V oblasti servisu společnost nabízí generální opravy s výměnou opotřebených komponent, dlouhodobý pozáruční servis nebo retrofit či modernizaci parní turbíny vlastní i cizí výroby. Každoroční investice do výzkumu a vývoje zajišťují nabídku vysoce kvalitních produktů, které splňují specifické požadavky zákazníků.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.01.2024 08:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka