Doosan Škoda Power dodá turbínu pro kazašskou Kyzylordu

Přední turecká energetická společnost AKSA Energy uzavřela strategické partnerství se společností Doosan Škoda Power s cílem urychlit dokončení elektrárny Kyzylorda na kombinovanou výrobu tepla a elektřiny na zemní plyn do roku 2025.

Cílená propagace v Plzni

Spolupráce významně přispěje k prosazování udržitelných energetických řešení a uspokojení rostoucí poptávky po elektřině a teple v kazašském městě Kyzylorda. 

Parní turbína DST-S10 o výkonu 95 MW vybavená špičkovou technologií a příslušenstvím představuje významnou investici do pokroku ve výrobě čisté energie. Po dokončení se bude kombinovaná teplárna a elektrárna na zemní plyn v Kyzylordě pyšnit celkovým instalovaným výkonem 240 MW, čímž efektivně pokryje jak energetickou, tak tepelnou poptávku města. Transformační projekt představuje pro Kazachstán důležitý krok v přechodu od uhelných elektráren na zemní plyn. Čistší a účinnější zdroj energie je v souladu s národními cíli udržitelnosti a ochrany životního prostředí, jako je dosažení čistých nulových emisí uhlíku do roku 2060.

„Jsme první přímý zahraniční investor v energetickém sektoru Kazachstánu, a proto vnímáme zabezpečení dodávek energie jako prioritu. Energetické účinnosti dosáhneme díky optimalizaci zdrojů a nejmodernějším technologiím, které v zařízení na kombinovanou výrobu tepla a elektřiny o výkonu 240 MW použijeme,“ řekl Algan Saraçoglu, projektový manažer AKSA Energy a dodal: „strategická spolupráce s Doosan Škoda Power nám pomůže splnit požadavky regionu na elektřinu a teplo rychle a udržitelně.“

Energetickému systému v Kazachstánu historicky dominovaly uhelné elektrárny, ale přechod na zemní plyn jako čistší a účinnější zdroj energie znamená zásadní posun směrem k udržitelnější energetice. Zásadní roli v této transformaci má sehrát elektrárna na zemní plyn Kyzylorda, která regionu nabídne spolehlivé a ekologické řešení.

„Po úspěšné instalaci dvou 135 MW turbín v Bolu Göynük je nám ctí znovu spolupracovat s AKSA Energy,“ uvedl Jindřich Závodný, projektový manažer z Doosan Škoda Power a dodal: „třetí projekt v Kazachstánu je důkazem našeho rostoucího podílu na zdejším trhu. Projekt Kyzylorda naváže na projekt Karabatan 2x 56 MW a projekt Turkistán 2 x 175 MW. Naše obchodní oddělení odvádí skvělou práci a my jsme rádi, že můžeme pomáhat zákazníkům v dosažení jejich cílů.“

Dodávka parní turbíny a příslušenství je podle harmonogramu projektu plánována na třetí čtvrtletí letošního roku, což ještě více podtrhuje význam projektu pro uspokojení energetických potřeb regionu.

Spolupráce mezi AKSA Energy a Doosan Škoda Power je příkladem sdílené vize prosazovat udržitelná energetická řešení a ukazuje odhodlání společností k inovacím a péči o životní prostředí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.01.2024 08:19



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka