Dorazily další zásoby ochranných pomůcek. Na Domažlicku se spouští plošná desinfekce

Hasiči a pracovníci krajského úřadu v neděli dovezli další roušky, ochranné obleky, rukavice a jednorázové testy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ty budou v následujících dnech distribuovány. Na Domažlicku začala informační kampaň a hasiči začnou s intenzivní plošnou desinfekcí.

Osobní ochranné pomůcky obdržel kraj od ministerstva vnitra, část z nich bude připravena na případnou rychlou potřebu v pobytových zařízeních sociální péče. „V současné době jsou tato zařízení dostatečně zásobena, kraj je ale připraven pomoci, kdyby se v některém ze zařízení objevila nákaza. Dle aktuální informace všechna naše pobytová zařízení sociálních služeb fungují bez problémů,“ říká hejtman Josef Bernard. V souladu s novým nařízením ministerstva zdravotnictví budou také těmto zařízením dodány rychlotesty pro zajištění otestování zaměstnanců.

Odběry
Z důvodu malého vytížení odběrového místa u Rokycanské nemocnice, bude toto odběrové místo od úterý pozastaveno a zároveň se ve středu otevře odběrové místo v Klatovské nemocnici. Odběry stále také zajišťují odběrová místa ve Fakultní nemocnici, v Domažlické nemocnici a dvě odběrové sanity. V případě potřeby bude provoz odběrového místa v Rokycanech okamžitě obnoven.

Domažlicko
Na Domažlicku, nákazou nejvíce postiženém regionu, začala v pátek intenzivní informační kampaň s upozorněním, aby obyvatelé okresu dbali na zvýšenou hygienu a dodržovali opatření snižující riziko nákazy. V obecním rozhlase běží dvakrát denně hlášení o dodržování hygienických pravidel a obyvatelům kraje jsou distribuovány informační letáky. Upozornění dodržovat zvýšená hygienická opatření obdržela nákupní centra  a obchody v okrese. Obce na Domažlicku také dostaly desinfekci, kterou budou dobrovolní hasiči aplikovat na prostory, kde je větší koncentrace obyvatel.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka