Nemocnice opět očkují proti covidu

Z důvodu sezony respiračních onemocnění a vstupu nové vakcíny proti onemocnění Covid-19 do ČR obnovuje Klatovská nemocnice i praktik ve Stodské nemocnici očkování proti covidu.

Jarní servisní akce AUTO CB

S očkováním začne Klatovská nemocnice tento pátek 13. října dopoledne a další termíny budou vždy po 14 dnech až do odvolání. Očkuje se přímo v hlavní budově nemocnice novou vakcínou Comirnaty XBB 1.5. 

„Preferujeme, aby se zájemci o očkování proti covidu obraceli primárně na své ošetřující lékaře, kteří by jim měli očkování zajistit. Protože ale víme, že někteří praktici to odmítají, vycházíme veřejnosti vstříci budeme očkovat v nemocnici," informuje mluvčí Klatovské nemocnice Jiří Kokoška s tím, že očkování bude probíhat v původní dětské neurologické ambulanci, která je z vestibulu vpravo za ortopedickými ambulancemi.

"Provoz očkovacího místa pak bude každý lichý pátek od 8 do 11:30. Tato kapacita je vzhledem k předpokládanému zájmu dostatečná, a není proto nutné se k očkování rezervovat. Přesto ale i tato možnost existuje na rezervačním portálu Ministertva zdravotnictví ČR," doplňuje mluvčí.  

Nejbližší termíny očkování proti covidu v KN

pátky 13. a 27. října a 10. a 24. listopadu (dále dle zájmu)

vždy 8:00 - 11:30

dětská neurologická ambulance (z vestibulu vpravo)

Nová vakcína je určena pro osoby starší 12 let. Očkuje se jako jedna dávka (monovakcína) a nerozlišuje se, zda se jedná o základní očkování nebo posilující dávku. Pro již dříve očkované ovšem platí, že novou dávku nelze podat dříve než po třech měsících od posledního očkování proti covidu. Zároveň je ale možné podat vakcínu ve stejný den společně s očkováním proti chřipce. Toto je ale vhodné konzultovat s ošetřujícím tedy praktickým lékařem. 

Varianta jednodávkové vakcíny proti covidu pro děti ve věku 5 až 11 let má být v ČR k dispozici během podzimu. O její dostupnosti bude primárně informovat resort zdravotnictví. Rezervaci očkování je možné provést podobně jako dříve ve dvou krocích na webu MZČR.

Z důvodu sezony respiračních onemocnění a vstupu nové vakcíny proti onemocnění Covid-19 do ČR nabízí ordinace praktického lékaře pro dospělé Stodské nemocnice pro své registrované pacienty možnost očkování proti covidu a to právě novou vakcínou Comirnaty XBB 1.5. Očkování se provádí v ordinační době MUDr. Nováka po předchozí domluvě. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka