Febiofest přiveze od středy pět filmů do plzeňského Kina Beseda

Od 5. do 7. dubna 2017 se v Kině Beseda v Plzni uskuteční Ozvěny Febiofestu. Kino promítne pět filmů z programu letošního mezinárodního festivalu, který každoročně uvádí distribuční novinky i snímky oceněné na prestižních světových festivalech.

Cílená propagace v Plzni

Zahajovací film Přes kosti mrtvých režisérky Agnieszky Holland přijede na jeho regionální předpremiéru do Kina Beseda uvést scénárista Štěpán Hulík.

24. ročník mezinárodního filmového festivalu Febiofest se po svém skončení přesune z Prahy do regionů v podobě tzv. Ozvěn Febiofestu. Ve středu 5. dubna 2017 začnou Ozvěny Febiofestu v Kině Beseda v Plzni. Stejně jako pražskou část festivalu je zahájí nový film režisérky Agnieszky Holland. „Snímek Přes kosti mrtvých bude mít u nás regionální předpremiéru,“ říká Ivan Jáchim, ředitel agentury Dominik centrum s.r.o., která Kino Beseda provozuje. „Projekci přijede uvést scénárista Štěpán Hulík, který získal Českého lva už za režisérčin předchozí film Hořící keř a letos také Cenu české filmové kritiky za televizní seriál Pustina.“ Nový film skrze energickou postavu Janiny Dušejkové, učitelky angličtiny v důchodovém věku, ukazuje vzrůstající hrůzu malé osady na polsko-českém pohraničí, ve které se v rychlém sledu stane několik záhadných vražd. „Náš film by mohl nést název: Tahle země není pro staré ženy. Svět, ve kterém žijeme a kde se tento příběh odehrává, je takovým místem. Hlavní postava je upřímná, vášnivá, štědrá, inteligentní, ale i šílená. Šílená vzteky, posedlostí zvířaty a soucitem k marginalizovaným lidem. Překypuje rebelií a rozhořčením,“ říká k filmu jeho režisérka Agnieszka Holland.

Ve čtvrtek 6. dubna 2017 bude uveden italský snímek Naprostí cizinci v režii Paola Genovese o vztazích ve skupině dlouholetých přátel, kteří se během jednoho setkání rozhodnou sdílet veškeré dění na svých mobilních telefonech. Ve stejný den se diváci mohou těšit na nový film srbského režiséra Emira Kusturici s názvem Na mléčné dráze, který s typickou energií, humorem i melancholií vypráví o zakázané lásce během války a byl oceněn na MFF v Benátkách.

Pátek 7. dubna 2017 bude patřit nezávislé americké komedii Ženy 20. století, oceněné na Zlatých glóbech, jež na příbězích třech žen ukazuje 70. léta v Americe, a francouzskému dramatu Elle o manažerce, jejíž úspěšný život změní přepadení, které si vysloužilo dva Zlaté glóby a nominaci na Oscara.


Vstupenky na projekce v ceně 99 Kč jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz, v Předprodeji vstupenek na náměstí Republiky 41 nebo přímo v Měšťanské besedě.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka