Finále projektu Pojďme sportovat s Viktorkou proběhlo v Doosan Areně

Čtyřicet nadaných dětí předškolního věku si ve středu 12. října 2016 užilo trénink na hlavním hřišti v Doosan Areně v Plzni a to v rámci finále projektu “Pojďme sportovat s Viktorkou“.

Jarní servisní akce AUTO CB

Po celou dobu tréninku se dětem věnovali nejen mládežničtí trenéři Viktorie Plzeň, ale také zástupci prvního týmu Viktorie Plzeň Jan Kopic a asistent trenéra Zdeněk Bečka.
Už čtvrtý ročník ambiciózního projektu odstartoval na začátku září a vyvrcholil právě společným tréninkem v Doosan Areně. Prvotních tréninkových jednotek se z 25 školek z UMO1 a UMO3 zúčastnilo více než 1000 dětí narozených v letech 2010 a 2011.

„Cílem projektu je představení sportu a konkrétně fotbalu dětem. Jejich rodičům pak chceme ukázat, že cesta do organizované a pravidelné sportovní činnosti není vůbec složitá. Ať už se jedná o Viktorii Plzeň nebo jiný klub v odlišném sportovním odvětví, kde se děti můžou dál pohybově rozvíjet,“ říká trenér Jiří Žilák, který je zároveň sportovním garantem projektu. „Pro děti jsme připravili čtyři stanoviště. Na jednom se věnovaly pohybovým hrám, další bylo zaměřené na dovednostní soutěže, manipulaci s míčem i obratnostní prvky a poslední bylo samozřejmě zaměřené fotbalově,“ popisuje Žilák podobu tréninku. „Na tréninku byli pohybově talentovaní chlapci i dívky, na kterých bylo vidět, že jsou od rodičů ke sportu vedeni, což je v tomto věku velice důležité,“ dodává.


Z plzeňského trávníku si děti odnesly nejen skvělé zážitky, ale také podepsané kartičky Jana Kopice a Zdeňka Bečky. „Z tváří dětí bylo znát, že si tento trénink užily. Za Viktorii Plzeň můžu zhodnotit letošní ročník projektu ‚Pojďme sportovat s Viktorkou‘ jako vydařený. Příští ročník chceme uspořádat znovu minimálně ve stejném rozsahu a úrovni jako ten letošní,“ deklaruje manažer mládeže Viktorie Plzeň Petr Žitek. „Chtěl bych poděkovat všem trenérům, kteří se tohoto projektu zúčastnili, protože bez nich by to opravdu nešlo. Věřím, že se nám propagací sportu podařilo ukázat cestu ke sportování některým ze zúčastněných dětí,“ uzavírá Žitek.

foto: fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 16.10.2016 08:17



3 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka