Viktorii opouští Staněk, přichází Červ s Valentou

Jindřich Staněk opouští po čtyřech letech plzeňskou Viktorii. Sedmadvacetiletý gólman přestupuje do Slavie.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jindřich Staněk přišel do Viktorie v lednu roku 2020 na hostování s opcí z Českých Budějovic. Svým nasazením a výkony si následně řekl o přestup a stala se z něj jedna z výrazných postav úspěšného období, kdy klub získal mistrovský titul a dokázal se probojovat ze druhého předkola až do základní skupiny UEFA Champions League. Svými výkony si sedmadvacetiletý brankář vysloužil i pozornost reprezentačních trenérů a přispěl k postupu národního týmu na mistrovství Evropy.

„Jindra za čtyři roky odvedl pro náš klub neskutečnou práci. Měl obrovský podíl na našich úspěších,“ řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

„Zároveň jsme spolu měli dohodu, že v případě zajímavé nabídky pro obě strany, nebudeme Jindrovi bránit v odchodu. Nyní ta situace nastala, Jindra se rozhodl novou výzvu přijmout a já bych mu chtěl za celý klub za všechno poděkovat,“ dodal Adolf Šádek.

„V první řadě bych chtěl říct, že to pro mě byly čtyři nádherné roky. Ani ve snu mě tenkrát nenapadlo, čeho všeho dosáhneme a co všechno společně prožijeme. To navždy zůstane v mém srdci. Ale každý člověk potřebuje v životě v určitém čase novou výzvu, udělat další krok, změnu. I já se ji nyní rozhodl přijmout,“ uvedl Jindřich Staněk a přidal i osobní vzkaz směrem k viktoriánským fanouškům, se kterými měl vždy skvělý vztah.

„Přál bych si, abyste toto mé rozhodnutí přijali. To, co jsme spolu prožili, se nedá zapomenout a já na to budu vždycky rád vzpomínat. Věřím, že to budete mít stejně.“

Přestupovou částku se oba kluby rozhodly nezveřejňovat.

Viktoria Plzeň představuje další dvě zimní posily – Lukáše Červa s Matějem Valentou. Oba hráči přicházejí na přestup z pražské Slavie a v Doosan Areně podepsali smlouvy do roku 2027.

Nejprve Cheick Souaré s Alexem Tammem, nyní další dvě nové posily. Viktoriánský dres budou oblékat i dva mladí talentovaní fotbalisté Lukáš Červ s Matějem Valentou.

„Oba hráči již prokázali své nesporné kvality, mají za sebou desítky ligových startů a hráli i v mládežnických reprezentacích, absolvovali mistrovství Evropy do 21 let. Přesně tedy zapadají do naší koncepce. Přejeme si, aby se u nás i nadále rozvíjeli a byli společně s týmem úspěšní,“ okomentoval příchod posil Daniel Kolář, sportovní ředitel Viktorie.

Dvaadvacetiletý Lukáš Červ má v české nejvyšší soutěži odehráno 71 zápasů, v nichž zaznamenal devět branek. Prošel mládeží Slavie, mezi dospělými nosil dres Jihlavy, Pardubic a naposledy Liberce. Rovněž byl reprezentantem ČR do 21 let.

„Velmi zajímavý hráč s potenciálem, který ještě zvýší konkurenci v naší záložní řadě,“ dodal Daniel Kolář. „Za posledních deset let, co sleduju pozorně ligu, tak je Viktorka jeden z největších klubů u nás. A hned jak jsem vstoupil na stadion, tak to tady na mě dýchlo, stadion je krásný! Moc se těším až budu moci vběhnout na hřiště,“ měl jasno Lukáš Červ.

Třiadvacetiletý Matěj Valenta nastupoval za Budějovice, Liberec a na podzim oblékal dres Slovácka. V nejvyšší soutěži zapsal 80 zápasů a vstřelil sedm branek. I on patřil do českého reprezentačního výběru jednadvacítky.

„Ofenzivní univerzál, který na sebe svými výkony ve Slovácku hodně upozornil. I od něj si slibujeme přínos především pro naši ofenzivu,“ řekl k další posile sportovní ředitel klubu.

„Je to pro mě obrovská výzva. Viktorka je na jaře v pohárech, jak v evropském, tak i domácím. Já jsem si Evropu ještě nezahrál, takže se strašně těším a přeji si, aby se nám dařilo,“ řekl po podpisu smlouvy Matěj Valenta.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka