Francouzská aliance má novou ředitelku

Amandine Salmon, ředitelka Francouzské aliance v Plzni, která zde působila více než 4 roky, předala 1.února štafetu Manon Deboise.

Cílená propagace v Plzni

Amandine Salmon byla ve své práci na Francouzské alianci v Plzni velmi úspěšná a dokázalasvé stoprocentní zapojení do česko-francouzské spolupráce aktivním posilováním vztahůmezi Plzní a jejími partnerskými městy a krajem (Limoges/ Liege/ Franche-Comté) a snahou ooživení francouzštiny v západočeském regionu. Manon Deboise se dvěma lety zkušeností na Francouzské ambasádě v Praze a jedním rokemve Francouzské alianci v Brně je připravená převzít dědictví po své předchůdkyni, a tak seaktivně podílet na dynamičnosti města Plzně.

    Francouzská aliance v Plzni, kulturní a vzdělávací centrum na náměstí Republiky v Plzni, se věnuje šíření francouzského jazyka a frankofonní kultury, a nabízí kurzy francouzštiny provšechny za zajímavé ceny, ať už se jedná o kurzy pro dospělé, pro děti nebo pro seniory.Spolek organizuje rozmanité kulturní akce - ochutnávky, Dny frankofonie, francouzsko-českásetkání nebo Chvilku s pohádkou pro děti. Stejně tak pořádá slavný multižánrový festival Bonjour Plzeň, při kterém se setkávají frankofonní, čeští, ale i mezinárodní umělci. Francouzská aliance není obyčejnou jazykovou školou, ale především místem setkávánímilovníků Francie a fracouzštiny, rodilých mluvčí, lidí všech věkových kategorií a různýchzájmů, místem, kde mohou společně objevovat a učit se. 
V rámci programu "Rok ve Franche-Comté" umožňuje každoročně Francouzská aliance vespolupráci s Plzeňským krajem desítce českých studentů středních škol studovat jeden rok nastřední škole v partnerském kraji Franche-Comté.  



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.02.2016 10:08



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka