Gymnázium Františka Křižíka chce nové odborné učebny jazyků

Plzeň se pokusí získat dotace na vybudování nástavby nad jedním z pavilonů školního areálu Sokolovská 1165/54 a vznik odborných učeben jazyků.


Areál má spolu se základní školou ve výpůjčce Gymnázium Františka Křižíka, které projekt za téměř 12 milionů korun nazvaný Rozvoj a modernizace školy pro výuku jazyků na GFK připravilo. Podání žádosti do Integrovaného regionálního operačního programu - infrastruktura pro vzdělávání - integrované projekty ITI schválili zastupitelé. Výše podpory by mohla činit až 90 procent.
„Nástavba bude formou lehké ocelové konstrukce, kdy vznikne pět odborných učeben jazyků, konkrétně čtyři po 16 místech, jedna po 18 místech. V každé bude místo pro vozíčkáře. Učebny budou vybaveny nábytkem a keramickými tabulemi s interaktivním dataprojektorem a ozvučením. Součástí projektu je i rekonstrukce kabinetu a zázemí pro jazyky a vybudování bezbariérových toalet. Projekt umožní kvalitní výuku jazyků žákům školy a současně uvolní prostor pro další rozvoj školy ve stávající budově,“ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Se záměrem realizace projektu souhlasila Rada města Plzně loni v září. Následně požádala škola, aby žadatelem o dotaci byl vlastník nemovitosti, tedy město Plzeň, a to z důvodu nutnosti předfinancování projektu. Současně gymnázium nabídlo uhradit městu Plzeň podíl žadatele o dotaci, tedy 10 procent způsobilých výdajů projektu formou daru.

Gymnázium Františka Křižíka poskytuje vzdělání žákům z Plzně a regionu již 25 let. Poslední čtyři roky nabízí vzdělání i žákům ve své základní škole. Vzhledem k zájmu a rozvoji základní školy pociťuje gymnázium nedostatek odborných učeben. Nové učebny jazyků tento problém pomohou řešit. Pro akci je připravena projektová dokumentace k vydání stavebního povolení. Gymnázium si samo zajišťuje zpracování žádosti do výzvy IROP včetně Studie proveditelnosti. Realizace projektu se předpokládá od února 2018 do října 2018.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka