Gymnázium Františka Křižíka v Plzni slaví pětadvacet let, v úterý zahájí výstavu

Gymnázium Františka Křižíka bylo založeno v roce 1991 jako jedna z prvních soukromých škol v České republice. V roce 2013 byla škola rozšířena o základní školu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Do roku 2006 sídlilo gymnázium v budově na Husově náměstí, od školního roku 2006/2007 působí na Lochotíně ve zmodernizovaném areálu bývalé 32. základní školy.

V letošním školním roce slaví 25 let své existence. Školu absolvovalo za tu dobu 727 absolventů.

Ke kulatému výročí se chystá celá řada kulturních a společenských akcí. V úterý 3. listopadu v 17 hodin zahájí škola v mázhausu plzeňské radnice výstavu, která potrvá do konce listopadu. Dne 14. listopadu 2015 proběhne v Saloonu Roudná sraz všech absolventů GFK. Na jaře 2016 pak vyjde almanach mapující historii školy a seznam všech absolventů, představen bude 1. dubna 2016 na reprezentačním plese školy v Měšťanské besedě. Oslavy vyvrcholí na konci školního roku.

Od svého založení usiluje škola o takové klima, které podporuje rozvoj osobností s vědomím vlastního názoru, jsou tvořivé a schopné prosadit se i v netypických životních situacích. Pro školu je typický individuální přístup a partnerský vztah mezi učiteli a žáky. Škola vytváří prostor dětem nadaným i dětem s handicapem.

"I z toho důvodu usilujeme o vznik bezbariérového přístupu do budovy – doufáme, že do 26. roku existence škola vstoupí s bezbariérovým přístupem realizovaným pomocí venkovního výtahu. Věci chceme dělat společně, děláme vše pro to, aby nám ve škole bylo dobře," říká zástupce ředitelky Jan Hosnedl.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka