Gymnázium Františka Křižíka zve v úterý veřejnost na besedu s tvůrcem Ferrari

V rámci cyklu přednášek a besed s názvem „Svět kolem nás“ navštíví Gymnázium Františka Křižíka ve spolupráci s Fakultou strojní a Fakultou designu a umění Ladislava Sutnara, Západočeské univerzity v Plzni, italský designér z legendárního studia Pininfarina Maurizio Corbi.

Cílená propagace v Plzni

Jeho práce jsou stěžejní v návrzích vozů světové třídy, jako jsou Ferrari 500 Maranello, Ferrari F50 a Ferrari 355. Jako hlavní designér vytvořil návrh Ferrari California 2009, které bylo představeno v roce 2008 na Paris Auto Show.
Studentům sexty, septimy a oktávy i ostatním zájemcům představí v úterý 18. října svou přednášku CAR DESIGN METHODOLOGY AND DESIGN PROCESS. V “přímém přenosu” jim ukáže skicování automobilů.

V rámci cyklu Svět kolem nás navštívili v loňském roce gymnázium kytarový virtuos Lubomír Brabec, dcera sira Nicholase Wintona Barbara Wintonová, experimentální archeolog Pavel Pavel nebo astronom Jiří Grygar. Proběhla také výstava plzeňských komiksových kreslířů s názvem Plzeňská bublanina. První přednáškou tohoto cyklu byla zářijová beseda se Štěpánkou Hilgertovou a extrémním kajakářem Janem Havelkou.

Beseda proběhne pro studenty gymnázia i pro veřejnost v úterý 18. října od 9 do 10 hodin v aule gymnázia, Sokolovská 54, vstup je zdarma.
Garantem besedy je Prof. ing. Stanislav Hosnedl CSc. ze ZČU v Plzni, Fakulty strojní.
Besedu pořádá Středoškolský klub ASK ČR při gymnáziu a Gymnázium Františka Křižíka.

Maurizio Corbi:
Více než 27 let tvoří automobilový design pro značku Pininfarina Maurizio Corbi, designér s vášní italského mistra, jehož talent a dovednosti ho vynesly až mezi světovou designérskou elitu. Geniální design ostře kontrastuje se skromností autora nejprodávanějších a nejexotičtějších modelů vozů Ferrari. Jeho práce je stěžejní v návrzích vozů světové třídy, jako jsou Ferrari 500 Maranello, Ferrari F50 a Ferrari 355. Jako hlavní designér vytvořil návrh Ferrari California 2009, které bylo představeno v roce 2008 na Paris Auto Show a v průběhu roku 2011 byla série tohoto vozu vyprodána. Aktuálně Corbiho konstrukční koncepce aplikují ve vývoji Ferrari a u dalších evropských výrobců automobilů. Pininfarina nedávno ocenila Maurizia Corbi za jeho práci u příležitosti 25. výročí spolupráce s touto firmou.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka