Hasiči nabádají bezdomovce, aby usínali bezpečně, ve čtvrtek rozdají letáky

Na počátku roku 2017 Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje požádal Městskou policii Plzeň a Městskou charitu Plzeň o spolupráci při realizaci projektu „Usínej bezpečně“ zaměřeného na prevenci požárů u lidí bez domova.


Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje v rámci projektu „Usínej bezpečně“ vytvořil letáky s informacemi o nejčastějších příčinách požárů v prostředí lidí bez domova. Jejich distribuci mezi bezdomovce zajistí strážníci Městské policie Plzeň a dobrovolníci plzeňské Charity.

 K požárům zaviněných bezdomovci dochází celoročně, nicméně v období zimy se jejich četnost zvyšuje. Nejčastější příčinou vzniku požáru je jejich nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm.

 Požáry tohoto typu mívají pro bezdomovce často tragické následky. Jedním z nich byl požár opuštěné chatičky v lese mezi Radčicemi a rozhlednou na Sylvánu z ledna minulého roku. Při dohašování ohnisek a rozebírání konstrukce hasiči postupně nalezli dvě ohořelá těla bezdomovců a dvou psů.

 V Plzni ve čtvrtek 19. ledna 2017 dopoledne hasiči, strážníci Městské policie a zástupci Charity postupně navštíví vytypovaná místa, kde lidé bez domova pobývají, a rozdají první letáky.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.01.2017 14:12



5 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka