Hasiči radili bezdomovcům v Plzni, jak usínat bezpečně. Fotogalerie

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje v rámci projektu „Usínej bezpečně“ vytvořil letáky s informacemi o nejčastějších příčinách požárů v prostředí lidí bez domova.


Jejich distribuci mezi bezdomovce zajistí strážníci Městské policie Plzeň a dobrovolníci plzeňské Charity.

K požárům zaviněných bezdomovci dochází celoročně, nicméně v období zimy se jejich četnost zvyšuje. Nejčastější příčinou vzniku požáru je jejich nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm – kouření, svíčky používané k osvětlování a oheň k zahřátí.

Požáry tohoto typu mívají pro bezdomovce často tragické následky. Jedním z nich byl požár opuštěné chatičky v lese mezi Radčicemi a rozhlednou na Sylvánu z ledna minulého roku. Při dohašování ohnisek a rozebírání konstrukce hasiči postupně nalezli dvě ohořelá těla bezdomovců a dvou psů.

V Plzni ve čtvrtek 19. ledna 2017 dopoledne hasiči, strážníci Městské policie a zástupci Charity postupně navštívili vytypovaná místa, kde lidé bez domova pobývají, a rozdali první letáky. Při té příležitosti jim i překontrolovali, v jakém stavu mají provizorní kamna a doporučili, jak si je vylepšit a zabezpečit.

Obdobný materiál je v rámci této akce zpracován i pro ubytovny.

foto: hzs pk

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka