Hlavní tah z Plzně na Domažlice čekají od pátku komplikace

V pátek začíná rekonstrukce průtahu Stoda, která si vyžádá objížďku. Práce mají trvat do konce listopadu.

Cílená propagace v Plzni

Po hlavní silnici spojující Plzeň, Domažlice, Folmavu a hranici s Německem se bude od pátku jezdit hůř. Začátek prací ve Stodě znamená, že řidiči ve směru na Domažlice budou dál jezdit Stodem přes staveniště, ve směru z Domažlic ale začne objížďka. Ta povede ze Stoda do Chotěšova přes Mantov. Právě mantovští obyvatelé se přívalu aut z frekventované trasy bojí.

Ve Stodě se z klasické křižovatky u náměstí podle Plzeňského deníku stane okružní.

Podrobnosti k objížďce a uzavírce:

Silničním správním úřadem bylo po dlouhodobém jednání dosaženo zásadní zkrácení plánované doby výstavby na 7 měsíců. Uzavírka způsobí významné dopravní omezení na silnici I/26. Bohužel alternativní objízdná trasa s ohledem na dopravní zátěž vzhledem k počtu projíždějících vozidel neexistuje. Silniční správní úřad nařídil v rozhodnutí o uzavírce následující objížďku:

-ve směru na Domažlice pro veškerý silniční provoz po volném jízdním pruhu silnice I/26

-ve směru na Plzeňpro veškerý silniční provoz po silnici II/230 ve Stodě a po této silnici do obce Mantov, dále po silnici III/18045 do obce Chotěšov, dále po místní komunikaci (Hřbitovní ul.) v Chotěšově a dále po silnici II/180 zpět na silnici I/26.

Pro případ, kdy se během provozu na objízdné trase ukáže návrh opatření jako nevyhovující z hlediska kapacity objízdné trasy nebo z hlediska bezpečnosti na některých místech objízdné trasy, na základě podnětu zdejšího silničního správního úřadu bude objízdná trasa upravena.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka