Intenzivní rehabilitace je v Horažďovicích už pro klienty všech pojišťoven

Nemocnice následné péče Horažďovice nabízí od letoška nový typ péče, takzvanou následnou doléčovací rehabilitaci.

Jarní servisní akce AUTO CB

Oproti ostatním hospitalizovaným a rehabilitovaným pacientům poskytuje tento typ léčby další dávky rehabilitace navíc, aby se pacienti mohli vrátit k rodině nebo do pracovního procesu ještě rychleji.

Nový typ péče může nemocnice poskytovat, protože uspěla ve výběrovém řízení na ministerstvu zdravotnictví koncem loňského roku. „Následně jsme jednali se zdravotními pojišťovnami o jejím nasmlouvání. A v současné době je k dispozici klientům všech zdravotních pojišťoven,“ sděluje novinku ředitel horažďovické nemocnice Martin Grolmus.

Péče je určena lidem po úrazech, ortopedických operacích a rovněž neurologickým pacientům, například po mozkových příhodách, u nichž se intenzivnější rehabilitací předpokládá větší progres uzdravení. Může se jednat jak o pacienty, kteří před tím absolvovali hospitalizaci v nemocnici akutní péče, tak o pacienty, kteří přicházejí z domova.

„Zjednodušeně jsou to lidé, kteří již nepatří na lůžka akutní péče, ale potřebují rehabilitovat a očekává se u nich díky pravidelným terapiím a cvičení zlepšení pohybových možností. A zároveň nejsou vhodní pro ambulantní rehabilitaci, protože například nejsou schopni se na ni z domova dopravit nebo potřebují ošetřovatelskou péči,“ definuje skupinu pacientů vrchní fyzioterapeutka Nemocnice následné péče Horažďovice Miroslava Jordánová s tím, že nový typ lůžkové rehabilitace je v režimu podobném lázeňské péči. Kromě toho, že ji navrhuje ošetřující nebo nemocniční lékař, musí ji ještě schválit revizní lékař zdravotní pojišťovny.

Tito „lázeňští“ pacienti se pravidelných terapií dočkají jak na lůžkovém oddělení, tak i na ambulantních pracovištích, kam je z lůžkových stanic bezbariérový přístup. Rozšířenou rehabilitační péči může horažďovické zařízení poskytovat až na 30 lůžkách.

Celkem má 140 lůžek, kde poskytuje jak následnou péči či dlouhodobou péči s rehabilitací, tak specifickým klientům i sociální služby. V nemocnici je rovněž klinická laboratoř a radiodiagnostické oddělení.

Rehabilitaci poskytuje nemocnice všem potřebným pacientům. Zajišťuje ji plně kvalifikovaný rehabilitační tým, který je schopen poskytovat i specializované postupy, jako je Vojtova metoda, cvičení v závěsném zařízení Redcord, ACT dle Špringrové, metoda dle Kabata a další. Rehabilitační oddělení disponuje pracovišti jako vodoléčba (vířivky celotělové i končetinové, bazén), elektroléčba, laseroterapie, tělocvičny, magnetoterapie a ergoterapeutická dílna, kde nabízí širokou škálu léčebných rehabilitačních technik a terapií.


Komentáře

  • Před 5 roky

    Dobrý den, teta je po operaci krčku. Co máme udělat, aby se dostala na rehabilitace k Vám.

    S pozdravem,

    Milena Zikmundová

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 31.10.2018 12:09



0 (1)
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka