Jeden svět v Plzni je v polovině. V pátek se diváci mohou těšit na pět dokumentů

Páteční program zahájí v 17.00 hod. v Knihovně města Plzně promítání snímku Bugarach.

Cílená propagace v Plzni

Spolu se všemi, kdo se rozhodli přežít předpovídanou katastrofu, se diváci mohou vypravit do jihofrancouzské vesničky Bugarach a sledovat nastávající absurdní dění.

Od 18.00 hod. proběhne v Divadle Dialog projekce snímku Jáma nabízející pohled do života „věčně optimistické“ Nataši, která žije na svém polorozpadlém statku uprostřed kyjevského sídliště s bývalým a současným manželem, dětmi a svéráznými nájemníky.

Od 19.00 hod. se v Divadle Dialog, prostoru Garáž odehraje projekce filmu Made in BY, který přibližuje konfrontaci protagonistů alternativní kulturní scény v Bělorusku s politickým vedením země. Hostem divácké debaty bude Jan Paul z Katedry antropologie Filozofické fakulty ZČU.

V 19.00 hodin začíná v Meeting Pointu projekce snímku PMR – kudy dál?, jenž diváky zavede do mezinárodně neuznaného státu - Podněsterské moldavské republiky.

Čtvrteční program uzavře dokument Dron, který bude promítnut od 20.30 hod. v Divadle Dialog. Jak vypadá válka s joystickem v ruce? Jaké jsou „výsledky“ nasazení bezpilotních letounů v bojích? Na tyto a další otázky mohou diváci hledat odpověď nejen v dokumentu, ale i během následné divácké debaty, jejímž hostem bude Petr Kalinič z Katedry antropologie Filozofické fakulty ZČU.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.03.2015 08:12



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka