Jeden svět: V úterý čeká diváky pět festivalových filmů a bonus

Program odstartuje projekce snímku Neviditelné vlny, který přibližuje nesnáze lidí trpících přecitlivělostí na elektromagnetické vlny. Projekce začíná v 17:00 v Knihovně města Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

V 17:00 bude na programu Meeting Pointu nefestivalový dokument A uprostřed země byl oheň. Dokument přibližuje film mladého talentovaného dokumentaristy Bernharda Hetzenauera, který v roce 2013 natočil snímek o Veře Kohnové, židovské emigrantce německého původu, která se narodila v Praze a na počátku druhé světové války se uchýlila do latinsko-amerického Ekvádoru, kde začala nový život. Snímek je zajímavý i z hlediska toho, že Vera Kohnová byla matkou dvou významných architektů, kteří po sobě zanechali stopy přímo v městě Plzeň, totiž Otty a Karla Kohnových.

 V 18:00 začne projekce Felvidék – Horní země, která přiblíží problémy slovensko-maďarského soužití. O zkušenostech svých příbuzných a přátel bude s hosty po filmu debatovat Jaroslav Gašparec, který žije v současné době v Plzni, původem je však ze Slovenska. 

V 19:00 začne v Divadle Dialog, prostoru Garáž projekce českého dokumentu Je nám spolu dobře, který nabízí pohled do současné Číny a ukazuje pokračování česko-čínské družby. Hostem bude Plzeňačka Marie Papežová, která byla v minulosti na dlouhodobější návštěvě Číny.

V 19:00 začíná také projekce snímku Piráti ze Salé, který nabízí pohled na trénink budoucích umělců a příběh jednoho marockého nového cirkusu. Vzhledem k dalšímu kulturnímu dění snad ani nemohl být hostem divácké debaty nikdo jiný než Petr Forman, umělecký ředitel společnosti Plzeň 2015.

Úterní program uzavře snímek Opři žebřík o nebe, jehož hlavním hrdinou je slovenský kněz, který na jednu stranu pomáhá lidem se sociálními potížemi, na druhou stranu nechvalně proslul svými výroky na adresu homosexuálů. Hostem divácké debaty bude chrástecký kněz Karel Šimek.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 24.03.2015 08:15



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka