Jihoameričanky nutili na Plzeňsku k prostituci

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje odhalili organizovanou skupinu obchodníků s lidmi. Kriminalisté spolupracovali i s dalšími složkami jak české, tak zahraniční policie.

Cílená propagace v Plzni

Kriminalisté v uplynulých dnech zadrželi a následně obvinili tři občany České republiky z pokračujícího zvlášť závažného zločinu obchodování s lidmi.

Podle dosud zjištěných skutečností dva muži ve věku 33 a 47 let a jedna 33letá žena nejméně během listopadu 2022 a od konce června do současné doby provozovali erotický klub na Plzeňsku, kde zaměstnávali ženy z různých států Jižní Ameriky. Obvinění přitom využívali ekonomicky špatného zázemí osob v jejich rodné zemi a pod příslibem finančního výdělku v České republice lstí přesvědčili nejméně 15 žen k práci společnic bez poskytování sexuálních služeb. Ženám po příletu do Česka ihned odebrali doklady a pod pohrůžkami či dokonce za použití násilí je nutili k různým činnostem. Obviněné osoby měly rozdělené úkoly. Mladší z mužů zajišťoval organizačně a finančně takzvaný nábor a dopravu osob ze zahraničí. Dále ženy vozil na předem domluvená místa za účelem provozování prostituce a vybíral od nich vydělané peníze. Druhý obviněný muž vystupoval jako provozní erotického klubu, instruoval osoby ohledně pracovní náplně a zajišťoval telefonickou i osobní komunikaci se zákazníky. 33letá žena zajišťovala inzerci osob a klubu na různých erotických portálech. Poškozené ženy odevzdávaly veškerý svůj výdělek za poskytnutí sexuálních služeb obviněným.

Díky skvělé operativní činnosti krajských kriminalistů a spolupráci s dalšími složkami policie se podařilo organizovanou skupinu vypátrat a zadržet.

Vrchní komisařka podala státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněných osob do vazby, který soudce akceptoval. Pouze v případě obviněné ženy byla vazba nahrazena jiným opatřením.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 16.12.2023 07:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka