V neděli se rozzáří plzeňský vánoční strom

Na první adventní neděli připravilo město tradiční rozsvícení vánočního stromu.


Čtyřtýdenní adventní čas zahájí Plzeňané v neděli 27. listopadu v 18 hodin rozsvícením vánočního stromu na náměstí Republiky.

Součástí bude i kulturní program, v 16 hodin vystoupí Plzeňský dětský sbor, v 16:30 Folklorní soubor písní a tanců Jiskra, v 17 hodin baletní soubor Divadla Josefa Kajetána Tyla, v 17:20 Big Band Konzervatoře Plzeň. V 17:50 pronesou sváteční přání Plzeňanům primátor města Martin Zrzavecký a plzeňský biskup Tomáš Holub. Po společném rozsvícení stromu v 18 hodin vystoupí Consortium musicum, lidem zazpívá Monika Absolonová.

Třináct metrů vysoká douglaska tisolistá rostla na městském pozemku na zahradě bývalé mateřské školy a nyní charitního Domova sv. Zdislavy v Radobyčicích. Podle Richarda Havelky ze Správy veřejného statku města Plzně mělo město v záloze ještě jeden strom. „Co se týká nabídek na vánoční strom, letos jsme jich moc neměli. Proto zřejmě příští rok vyzveme občany a firmy, aby posílali nabídku stromu i s fotkou. Kdysi jsme to dělali a měli možnost vybrat z 15 až 20 stromů,“ řekl Richard Havelka.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 27.11.2016 11:07



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka