Kaple zámku v Červeném Poříčí hostí v pátek po desetiletích bohoslužbu

Poprvé po několika desetiletích se bude 12. 6. 2015 od 18 h v kapli zámku Červené Poříčí na Klatovsku konat bohoslužba.

Cílená propagace v Plzni

 "Bude vykonána k poctě Nejsvětějšího srdce Ježíšova/Páně, jíž je kaple kromě sv. Jana Nepomuckého zasvěcena," konstatuje správce zámku Marcel Čermák, kterého iniciativa pátera Tomasze Kowalika  z farnosti Švihov těší. "Je to dobře, když se zámku vrací život, jak jej formovali naši předkové. A do zámecké kaple bohoslužby, které se tam vracejí  po několika desetiletích, patří," říká kastelán.

Zámek Červené Poříčí je od roku 1997, kdy jej získal Národní památkový ústav, postupně obnovován. Přesto se v posledních letech snaží správa objektu zpřístupnit interiéry zámku veřejnosti. "Letošní mimořádné prohlídky zámku se konají od května do konce srpna vždy ve čtvrtek,  pátek, v sobotu a v neděli vždy v celou hodinu od 10 do 16 ti hodin," vysvětluje Marcel Čermák a dodává: "Letošní novinkou sezóny jsou nové stromky, které ozdobily park a po třech letech nucené odstávky, což si vyžádala oprava střech a věže, jsme znovu rozeběhli zámecké hodiny".

Zámek Červené Poříčí se také tradičně stává dějištěm řady kulturních akcí. Sdružení západočeských spisovatelů uspořádá na zámku 21. 6. od 14ti hodin Vítání léta, kde bude kromě autorských čtení také divadelní  představení Ženy v podání amatérského souboru Světlonoš(ž)ky a vše vyvrcholí  koncertem Honzy Brože a Jindřišky Brožové ze skupiny Devítka, kteří od 17ti hodin představí v červenopoříčské zámecké kapli zbrusu nové album Na mou duši!.





Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.06.2015 10:02



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka