Karel Vágner pokřtil vánoční CD plzeňského kvintetu Hlasoplet

Známý český hudebník Karel Vágner se stal kmotrem vánočního alba mužského kvintetu Hlasoplet, pro nějž většinu skladeb napsala dvojice autorů Zdeněk Lahoda – Vilém Dubnička. Vzniklo tak 10 hravých a vtipných písní s vánoční tématikou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Křest CD s názvem „Betlém aneb České Vánoce a capella“, které vydává společnost Multisonic, se odehrál v sobotu 29. 11. při rozsvícení stromu na Vánočním dvoře v Dobrovízi u Prahy.

Na tajemný příběh narození Ježíška se autoři písní podívali očima jeho aktérů - Marie, Josefa, samotného Ježíška, ale i oslíka, krávy nebo vola. „Magickou atmosféru dokreslují netradičním pohledem klasické atributy Vánoc - sněhulák, sobi nebo jmelí. Chybět nebude ani originální Plzeňská koleda,“ prozrazuje textař a divadelník Vilém Dubnička. Druhý z dvojice autorů Zdeněk Lahoda je zároveň i zakladatelem a frontmanem vokálního kvintetu Hlasoplet. Na CD se dále autorsky podíleli Radmila Štěpánková a David Vaňáč.

Hlasoplet vznikl v roce 2003, kdy všichni členové vystupovali v Divadle J. K. Tyla. Jedinečné hudební těleso, složené z pěti profesionálních hlasů s dlouholetými zkušenostmi, nemá na české hudební scéně obdoby. Úspěšně vystupují také v zahraničí, například v Berlíně či v Bruselu. Od převzatých hitů české i světové hudby míří Hlasoplet stále více k vlastní tvorbě, což potvrzuje právě vydané vánoční CD. Hlasoplet vystupuje ve složení: 1. tenor Petr „Břéťa“ Berchtold, 2. tenor Zdeněk Lahoda, baryton Viktor „Fido“ Fiedler, 1. bas David Vaňáč nebo Radek Štědronský Shejbal a 2. bas Jan Fraus.

Příznivci Hlasopletu se s novými písničkami mohou setkat na živo při vánočních koncertech, které se odehrají 18., 20. a 21. prosince od 19 hodin na Malé scéně Nového divadla v Plzni.
„Bude to takové příjemné vánoční posezení a popovídání s písničkami,“ zve frontman Hlasopletu Zdeněk Lahoda. Vstupenky jsou k dostání prostřednictvím sítě Plzeňská vstupenka.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.12.2014 14:11



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka