Konopí pěstoval v pokoji na vysokoškolských kolejích

Plzeňští kriminalisté od konce loňského roku usilovně pracovali na dvou nezávislých případech, které se odehrály v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

 V prvním případě policisté odhalili v pronajatém rodinném domě při domovní prohlídce velkopěstírnu konopí. Tzv. indoorovým způsobem od měsíce října roku 2016 do 1. března 2017 ve sklepních prostorách, za užití speciálního elektrického zařízení, pěstoval a sušil 38letý muž omamnou a psychotropní látku Cannabis. V domě bylo zajištěno celkem 114 kusů sazeniček, 79 kusů vzrostlých rostlin a několik stovek gramů sušiny rostlin konopí. Kriminalisté muže obvinili ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve stádiu pokusu.

V druhém případě policisté odhalili v pronajatém pokoji v budově vysokoškolských kolejí v šatních skříních pěstírnu konopí. Od měsíce října roku 2016 až do 23. února 2017, stejným způsobem a stejnými technickými prostředky, pěstoval a sušil 24letý muž omamnou a psychotropní látku Cannabis. V pokoji bylo zajištěno celkem 16 kusů vzrostlých rostlin a několik desítek gramů sušiny rostlin konopí. V obou případech si pěstitelé chtěli přivydělat následným prodejem produktu. I v tomto případě kriminalisté muže obvinili ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve stádiu pokusu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.05.2017 07:05



4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka