Kraj podpoří sportovní akademie a bude se ucházet o zimní dětskou olympiádu

Rada kraje schválila uzavření memorand v oblasti sportu v celkem sedmi sportech, s mládežnickými akademiemi mezi Plzeňským krajem, městem Plzeň a příslušnými svazy a kluby pro podporu sportu v Plzeňském kraji.

Cílená propagace v Plzni

Memoranda budou uzavřena v oblasti podpory fotbalové mládežnické akademie, atletické mládežnické akademie, házenkářské dívčí mládežnické akademie, házenkářské chlapecké mládežnické akademie, golfové mládežnické akademie, hokejové mládežnické akademie, tenisové mládežnické akademie a triatlonové mládežnické akademie. Platnost všech memorand o spolupráci se všemi akademiemi bude čtyři roky.  „Jsme si vědomi důležitosti mládežnického sportu a jeho rozvoje. Se sportovními akademiemi a kluby budeme podepisovat memoranda s trváním až do 31. prosince 2025, což znamená pro tyto sporty a kluby určitou jistotu a zajištění pravidelné finanční podpory z Plzeňského kraje,“ říká náměstkyně hejtmanky pro oblast školství a sportu Radka Trylčová.

Účast sportovců a možnost pořádání XI. zimní olympiády dětí a mládeže v Plzeňském kraji
Rada schválila účast sportovců Plzeňského kraje na X. zimní olympiádě dětí a mládeže ČR v Královéhradeckém kraji, která se koná od 22. – 27. ledna 2023. A rada schválila v souvislosti se zimní olympiádou také záměr kraje ucházet se o pořadatelství Her XI. zimní olympiády dětí a mládeže v roce 2025 v Plzeňském kraji.
Olympiáda dětí a mládeže je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje a odehrávají se každý rok s tím, že se pravidelně střídá její zimní a letní podoba.
„Kraj má zájem o pořadatelství jedenácté zimní olympiády dětí a mládeže, neboť to nejen zvedne prestiž Plzeňského kraje, ale zároveň očekáváme také zvýšený zájem ze strany sportovců, jejich trenérů, mládeže a případných návštěvníků. Centrem dění bude Šumava a hlavně Železná Ruda,“ vysvětluje náměstkyně hejtmanky Radka Trylčová.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka